Umro Anthony Minghella - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Umro Anthony Minghella

Umro Anthony Minghella

Autor uspješnih epskih melodrami preminuo je iznenada, u 54. godini.

s.p. 18.03.2008 0 komentara

Umro Anthony Minghella

Oscarom nagrađeni redatelj Anthony Minghella, preminuo je danas u londonskoj bolnici od komplikacija nakon operacije raka glasnica. Operiran je prošli tjedan i sve je prošlo u redu, no jučer su počelo krvarenje koje liječnici nisu uspjeli zaustaviti.

Minghella je najpoznatiji po filmu 'Engleski pacijent', koji je osvojio čak 9 Oscara, uključujući i onaj redateljski. Među ostalim filmovima izdvaja se hvaljeni 'Talentirani gospodin Ripley', a 'Studengora' je bio još jedan Minghellin pokušaj da se dokaže kao redatelj epskih melodrami.


'Engleski pacijent', trailer najpoznatijeg filma Anthonyja Minghelle

Minghella je upravo dovršio rad na komediji 'The No 1 Ladies Detective Agency', koju je režirao i napisao u suradnji s Richardom Curtisom. Zaposleni Minghella bio je najavljen kao producent u nekoliko projekta ('The Reader'), a imao je dosta posla i kao redatelj. Trebao je režirati dramu 'The Ninth Life of Louis Drax', a najavljen je i kao jedan od redatelja u omnibusu 'New York, I Love You'. Režirao je i u kazalištu, a bio je i predsjednik Britanskog filmskog instituta.

Njegov kolega David Puttnam izjavio je da je Minghella bio 'pripovjedač u duhu klasične britanske tradicije', te ga je usporedio s redateljem Davidom Leanom. Više o Minghellinom životu i filmovima pogledajte u našem dosssieru ovdje.

Komentari

Nema komentara.