Evo i najboljih trailera - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Evo i najboljih trailera

Evo i najboljih trailera

Za titulu su se borili jaki Iron Man, ubojiti Rambo, lascivni Judd Apatow, opsesivni Day-Lewis i strašni Cloverfield, ali najjači je Batman!

s.p. 28.02.2008 0 komentara

Evo i najboljih trailera

Nažalost, od mnogih filmova zanimljiviji su njihovi foršpani koji u 3 minute ispričaju cijelu priču. Već smo vam javili za posebne nagrade koje se dodjeljuju trailerima, no zar ne bi bilo cool kada bi se takva nagrada održavala jednako spektakularno kao i Oscari? Komičari kao domaćini priredbe, hrpa velikih zvijezda koja sa suzama u očima zahvaljuje: 'Hvala, živote! Hvala, ljubavi'? A za izbor pobjednika ne treba brinuti, ekipa iz Wireda već je odabrala najbolje ovogodišnje trailere, i to po oskarovskim kategorijama.

Najbolji film: 'The Dark Knight'
Možda i najiščekivaniji trailer je bio onaj za Nolanovog 'Dark Knighta'. Višeminutni 'Prolog' pušten je prije specijalne IMAX projekcije filma 'Ja sam legenda' i odmah je fascinirao publiku. Kada tome dodamo i zlokobni nastup Heatha Ledgera, i trailer i film sigurno odlaze u povijest.


'The Dark Knight', r: Christopher Nolan, trailer

Najbolji redatelji: P.T.Anderson ('Bit će krvi') i Sylvester Stallone ('John Rambo')
Oba redatelja dobila su priznanje jer su svoje trailere izdali vrlo rano, i to na fanovskim stranicama, prije kina. I dok nas trailer od 'Bit će krvi' upoznaje s intrigantnim likom, Stallone pokazuje ono glavno - da će svojim neprijateljima doslovno skidati glave.


'John Rambo', r: Sylvester Stallone, trailer

Najbolja adaptacija: 'Nacionalno blago:Knjiga tajni'
Dok teaseri obično sadrže poneku scenu koja nije u filmu, ovaj je prikazao hrpu scena koje su kasnije izbačene iz filma. Tu trailersku 'adaptaciju' filma već zovu novom vrstom 'redateljske verzije'.


'Nacionalno blago: Knjiga tajni', r: Jon Turteltaub, trailer

Najbolja kamera: 'Iron Man'
Nagrada zapravo ide čovjeku koji je na stripovskoj konvenciji u San Diegu uspio držati kameru s mobitela stabilnom i snimiti čitav trailer za film. To remek-djelo amaterskog snimanja nismo našli na YouTubeu, pa se zato morate zadovoljiti 'samo' s profesionalnim trailerom koji je već izašao u javnost.


'Iron Man', r: Jon Favreau, službeni trailer

Najbolji vizualni efekti: 'Cloverfield'
Zbog takvih filmova se rade teaseri. Uz načelo 'manje je više', ekipa iz marketinga intrigira publiku NE pokazujući ništa, osim jedne stvari - glave Kipa slobode koji pada na Manhattan. Svakako najveća senzacija među trailerima.


'Cloverfield', r: Matt Reeves, TV spot

Najbolja montaža: 'Zalomilo se'
Judd Apatow nije bio prvi redatelj čiji se trailer morao puštati pod oznakom 'za odrasle', ali je bio najuspješniji sa svojim lascivnim pristupom. Poslije njega su i producenti naučili: seks se dobro prodaje publici!


'Zalomilo se', r: Judd Apatow, trailer

Komentari

Nema komentara.