Dolaze fantastični filmovi - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Dolaze fantastični filmovi

Dolaze fantastični filmovi

Emmerich režira smak svijeta nakon što predstavi prahistorijski 'Apocalypto'. Brendan Fraser putuje u središte Zemlje, a Di Caprio snima igranog 'Akiru'.

s.p. 21.02.2008 2 komentara

Fantastika je opet u modi – radi dobre avanture odlazi se u srce Zemlje, u svijet mračne budućnosti i u daaaleku prošlost. Jedan film još od 1988. ima kultni status među ljubiteljima anima - japanski crtić 'Akira'. Kao i uvijek u takvim slučajevima, uvijek se netko u Hollywoodu prisjeti da bi se ta priča trebala ponovno napraviti, i to s likovima koji govore engleski. Warner Bros. planira igranu verziju, a kao i u slučaju 'Hobita', planira se razdvajanje filmova u dva dijela. Izvorni 'Akira' nastao je prema stripu, a i ovaj film temeljit će se više na 6-dijelnom stripu nego na animiranom filmu.

Film bladerunnerovskog izgleda odvija se u 'Novom Manhattanu' koji je nastao 30 godina nakon nuklernog napada u kojem je stradao stari New York. Redatelj je irski debitant Ruairi Robinson, a iza filma stoji produkcijska kuća Leonarda DiCapria, Appian Way. Još se ne zna tko će glumiti u filmu i da li će to biti zgodni Leo, a premijera filma planira se za ljeto 2009.

'Akira' - došao je tiho i ušao u legendu animacije

Oni koje vole klasične fantastične predloške, bit će zainteresirani za ekranizaciju romana Julesa Vernea 'Putovanje u središte Zemlje'. Glavnu ulogu tumači Brendan Fraser kao Trevor, znanstvenik kojeg ismijavaju u akademskoj zajednici pa odluči svom sinu pokazati što je vrijedno u djelima Julesa Vernea. Riječ je o filmu za klince snimanom u 3-D tehnologiji, a režirao ga je Eric Brevig koji jedino filmaško iskustvo kao stručnjak za vizualne efekte i redatelj TV serije o ratnici Xeni.


'10.000 BC', r: Roland Emmerich, isječak

Roland Emmerich
je majstor spektakla i autor filmova katastrofe ('Dan nezavisnosti', 'Dan poslije sutra') koje zlobni kritičari preciznije zovu 'katastrofalnim filmovima'. Za priču njegovog novog filma duboko se nadamo da nije istinita – bavi se smakom svijeta u 2012. godini. Riječ je o drevnom majanskom proročanstvu koje spominje baš tu godinu, pa se i film samo zove '2012'. Tko doživi premijeru ovog filma, pričat će o tome – zasad se zna samo da je scenarist Harald Kloser koji je inače skladatelj, a koprodukcija i pisanja scenarija dohvatio se tek za vrijeme snimanja prethodnog Emmerichovog filma, '10.000 BC' kojeg smo već najavili.

Glavni junak tog filma je lovac na mamute D'Leh, koji pokušava spasiti svoje pleme nakon što mu curu otmu zločesti ratnici. Izišli su novi teaseri, a mi smo iskopali i isječak koji podsjeća na 'Apocalypto'. Američka premijera je 7. ožujka, a tjedan dana poslije dolazi i kod nas, pa možete provjeriti je li Emmerich zaista veliki zabavljač ili je samo 'Uwe Boll s velikim budžetom', kao što se zezaju sarkastični blogeri.

Komentari
A: clarky 27.02.2008 Pogledaj profil

Nakon sto sam prije nekoliko mjeseci skinuo HD-trailer "10 000 B.C." a da prerano ne zakljucujem, ovaj film sigurno ce biti ozbiljna konkurencija novoj Mumiji. Ne treba napominjati da se ove godine, tocnije od 22.svibnja prikazuje i novi Indiana Jones, sto su u biti 3 najvrednija filma ove 2008.godine. Ovaj 10.000BC trebao bi postati veliki hit. Trajler prikazuje obilje scenografskih trenutaka i mnostvo efekata. Vidimo da ce se voditi i neke bitke za sto je vrijedno imati BLu-Ray

A: Desperados 27.02.2008 Pogledaj profil

10 000 B.C. je must see u kinima. can't wait