Hrvatska oscarovska revija - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Hrvatska oscarovska revija

Hrvatska oscarovska revija

Od 14. do 27. veljače u hrvatskim kinima možete pogledati filmove koji su ove godine pobrali nominacije za Oscara. Nema odmora za filmofile!

s.p. 08.02.2008 0 komentara

Hrvatska oscarovska revija

Od 14. veljače posebnim kino projekcijama najavit će se ovogodišnja 80. dodjela Oscara. Projekcije će se održati u multipleksima Cinestara u Zagrebu i Rijeci, u Broadway kinu Brodarica u Splitu, kinu Europa u Osijeku, te u kinu Sloboda u Dubrovniku gdje Revija traje samo do 20.2., za razliku od ostalih kina koje filmove puštaju do 27.2.

Na svečanom otvaranju Oscar revije, 11.2. u Cinestaru Novi Zagreb, prikazat će se pretpremijerno 'Rat Charlieja Wilsona', u kojem glavne uloge tumače Julia Roberts /naslovna/ i Tom Hanks. Na Reviji će zatim od 20.2. u 5 hrvatskih gradova biti pokazano ukupno 15 filmova koji su zaslužili nominacije. Među njima je najveći favorit s 8 nominacija 'Nema zemlje za starce' braće Coen, a slijede ga Michael Clayton i 'Okajanje' sa po sedam nominacija. Ekskluzivno za Oscar reviju puštat će se i pretpremijerne projekcije, i to za kontroverznu dramu Gonič zmajeva i 'Sweeneya Todda: Ðavoljeg brijača Fleet Streeta'.

Dodjela Oscara zakazana je za večer s 24. na 25. veljače, pa će gledatelji na programu Revije moći vidjeti filmove o kojima će se tada najviše pričati. Točne termine projekcije možete potražiti na službenim sajtovima kina, pa se nemojte poslije žalili da ste propustili film koji je osvojio toliko Oscara.

Filmovi Oscar revije 2008.:

'Nema zemlje za starce' - 8 nominacija

'Michael Clayton' - 7 nominacija

'Okajanje' - 7 nominacija

'Juno' - 4 nominacije, pretpremijera

'Sweeney Todd: Ðavolji brijač Fleet Streeta' - 3 nominacije, pretpremijera

'Transformeri' - 3 nominacije

'Bourneov ultimatum' - 3 nominacije

'Zlatne godine kraljice Elizabete' - 2 nominacije

'Zlatni kompas' - 2 nominacije

'U 3:10 za Yumu' - 2 nominacije

'Američki gangster' - 2 nominacije

'Gonič zmajeva' - 1 nominacija, pretpremijera

'Rat Charlieja Wilsona' - 1 nominacija, premijera

'Dolina nestalih' - 1 nominacija

'Norbit' - 1 nominacija

 

Komentari

Nema komentara.