Mali zeleni osvojio kineska srca - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Mali zeleni osvojio kineska srca

Mali zeleni osvojio kineska srca

Kineska publika probija se i kroz mećavu da bi vidjela film o slatkom vanzemaljcu, 'CJ7'. E, tako se voli domaća kinematografija!

s.p. 07.02.2008 0 komentara

Mali zeleni osvojio kineska srca

Ljubitelji dječjih i fantasy filmova moraju upoznati novi kineski megahit - 'CJ7' ('Cheung gong 7 hou') Stephena Chowa. U toj SF fantaziji Chow glumi siromašnog kineskog radnika i udovca Tija koji sve što ima ulaže u obrazovanje svog sina Dickyja. Dicky želi da mu otac kupi robota-igračku, ali tata mu poklanja zelenu stvarčicu koju je našao na smetlištu. Pokazuje se da je dar više nego vrijedan - zeleno biće došlo je sa svemirskog broda i pruža velike moći. Dicky tako odjednom može plivati brže od glisera, igrati nogomet kao Ronaldo i slično. Treba li napominjati da je i lajavi prijatelj iz svemira jako sladak – ima veeelike oči i odmah se svidi svima koji ga vide. 


'CJ7', r: Stephen Chow, trailer

Autor filma, Stephen Chow, je uspješni glumac, redatelj i autor slapstick komedija koji su kod nas inovativno prevedeni kao 'Kung fu frka' i 'Kung fu nogomet'. Vjerovali ili ne, Chow se ne bavi samo kung-fuom, a za novi hit priredio je i uobičajene vizualne gegove, iako ne onako agresivne kao u prethodnim filmovima. Recenzije filma kreću od dobrih do osrednjih, ali publici to nije bitno.

Zabilježeno je da se Kinezi probijaju i kroz snježnu mećavu da bi mogli pogledati domaći film, a tako uzoran odnos prema domaćem filmu je za svaku pohvalu. Film je zaradio preko 60 milijuna yuana (8.35 milijuna dolara) za samo prva četiri dana, od toga četvrtina u Chowovom Hong Kongu – eto, kad imaš filmofilsku naciju od milijardu stanovnika...

Ukratko, Kinezi su svoju Novu godinu (7. veljače) proslavili uz emotivnu obiteljsku komediju s elementima fantastike, u kojoj su glavni likovi klinac i slatki vanzemaljac. Je li netko spomenuo E.T.-a?! Film očito ima potencijala i za osvajanje strane publike, te u ožujku stiže i u američka kina. Mi se nadamo da ćemo ga vidjeti i u našim kinima - ako naše distibutere 'snijeg' ne spriječi u prikazivanju neholivudskog filma.

Komentari

Nema komentara.