Fantastične vijesti i (anti)junačke biografije - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Fantastične vijesti i (anti)junačke biografije

Fantastične vijesti i (anti)junačke biografije

Čeka se zadnji nastavak 'Star Treka' i planira nastavak 'Cloverfielda'. Umjesto zgodne Naomi bolja je iskusna Kerry, a Charlize je uvijek najbolji izbor.

s.p. 22.01.2008 0 komentara

Fantastične vijesti i (anti)junačke biografije

Konačno! Prvi teaser trailer za 'Star Trek 11', kojeg domaći i strani Trekkieji očekuju kao ozebli Sunce. U njemu je prikazana samo izgradnja broda Enterprise, a od glumaca oko kojih su vođene velike rasprave ni traga ni glasa. Kao što ime i kaže, teaser samo nadražuje one koji svršavaju na pustolovine Enterprisea, a potrebno je održavati napetost do dana premijere. Biti će to na Božić, 25. prosinca kada je službeno otvaranje filma u SAD-u, a nadajte se, i u Hrvatskoj.


'Star Trek XI', teaser

Drugi film isto nosi prefiks fantastičan, osim po žanru, i po fantastičnim rezultatima koji su posljedica mudrog marketinga temeljenog baš na zagonetnim teaserima. Spektakl s čudovištem, 'Cloverfield', već je prvi vikend u SAD-u zaradio čudovišni 41 milijun dolara, što je najuspješnije siječanjsko otvaranje filma u povijesti. S obzirom da je film rađen bez zvijezda i stoga koštao 'samo' 25 milijuna, nastavak je već sada sigurna stvar. Ne samo nastavak, možete očekivati i brojne imitacije, samo teško se može ponoviti faktor iznenađenja i atmosfera iščekivanja zagonetne prijetnje. Redatelj Matt Reeves izjavio je da je njegov plan snimiti drugi film koji u biti ne bi bio nastavak priče, nego ista pripovijest ispričana od strane drugih likova.

Nakon 'Pijanista' Adrien Brody opet ide u glazbene vode, u biografiji 'Cadillac Records' glumit će Leonarda Chessa, osnivača ugledne Chess Records koja je izdavala ploče Muddyja Watersa i Chucka Berryja. Uloga Chessa prvo je bila ponuđena Mattu Dillonu koji je morao odustati zbog drugih snimanja, a Watersa će glumiti Jeffrey Wright ('Slomljeno cvijeće'). U ostalim ulogama nastupaju Cedric the Entertainer i Emmanuelle Chriqui. Scenarist i redatelj Darnell Martin u ožujku počinje snimati u Mississippiju, valjda na delti istoimene rijeke o kojoj pjevaju stari bluzeri...

Kerry Washington dostojno mijenja Naomi Campbell

Blues je utjecao i na hip-hop koji je imao jednu mladu zvijezdu zvanu Marky Mark. Marky je u međuvremenu definitivno postao glumac, i kao Mark Wahlberg se sve više dokazuje i u dramskim ulogama. U režiji Petera Berga ('Kraljevina') snima biografiju dilera droge Jona Robertsa, koji je od vijetnamskog veterana postao krijumčar kokaina vrijednog milijarde dolara.

Snimaju se i biografije poštenih i marljivih građana, osobito ako imaju izvanredne rezultate. Al Collins je trener bejzbola čija je ekipa osvojila državno natjecanje u toj igri, i to godinu dana nakon što je njihov grad opustošio uragan Katrina. Collinsa će tumačiti Forest Whitaker, a priču o sportskom 'superheroju' režira Tim Story, koji je radio superherojsku 'Fantastičnu četvorku'.

A partnerica oskarovca Foresta Whitakera iz filma 'Posljednjeg kralja Škotske', Kerry Washington, uskočit će kao glumica u filmu Spikea Leea o crnim vojnicima u Drugom svjetskom ratu, 'The Miracle at St. Anna'. Već smo najavljivali taj film i ulogu Naomi Campbell, ali sada je i službeno glumica Kerry zamijenila manekenku Naomi, koja je svoje glavno glumačko iskustvo stekla u jednom filmu Spikea Leeja ('Girl 6').

Charlize Theron - prelijepa je i kad je mrtva
Jedna druga manakenka ima puno više glumačkog talenta i iskustva – Charlize Theron ima i Oscara iza sebe. Kada je procurila vijest da će glumiti u filmu o kanibalima, neki su se ponadali da je riječ o trash produkciji gdje kanibali zarobljavaju plavuše u toplesu. Ipak, ovaj film je ozbiljna priča u stilu 'Mad Maxa', nakon nuklearne eksplozije svijet je apokaliptično mjesto, i Viggo Mortensen mora se boriti s gladnim kanibalima da bi odveo sina na sigurno mjesto. Film će se zvati 'The Road', kao i knjiga Cormaca McCarthyja prema kojoj snima redatelj John Hillcoat ('Uvjeti predaje'). U ovom filmu, nažalost, Charlize glumi mrtvu ženu koju ćemo viđati samo u flashbackovima, ali nadamo se da je u planu bar zombi-varijanta, tako je da možemo viđati tijekom cijelog filma...

Komentari

Nema komentara.