Velika porcija vijesti - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Velika porcija vijesti

Velika porcija vijesti

Brad Pitt voli Terrencea Malicka, a Jim Carrey ljubi Ewana McGregora. Travolta nije za 'Dallas', a ni Jessica Simpson za 'Zgodnu ženu'.

s.p. 21.12.2007 0 komentara

Velika porcija vijesti

Mnoga djevojačka srca zadrhtala su kad je Brad Pitt rekao da ga gluma više baš i ne zanima. Nedavno je odbio raditi 'State of Play' i zamijenjen je s drugom muškom ikonom, Russellom Croweom. Njegov primjer slijedio je i Edward Norton, koji je odustao snimati isti film zbog poklapanja termina s 'Leaves of Grass', pa je umjesto njega uskočio drugi ljepotan, Ben Affleck.

Ipak, Pitt prihvaća ponude koje se ne odbijaju, pa je tako pristao raditi za redatelja čiji filmovi su stvar prestiža. Riječ je o Terrenceu Malicku ('Tanka crvena linija'), koji sprema dramu 'Tree of Life' s Seanom Pennom. Primjer 'State of Play' pokazuje da, kad jedan ljepotan uskače, obično drugi iskače iz projekta. Tako i Pitt dolazi kao zamjena za Heatha Ledgera, a očekujemo još velikih zvijezdi u novoj Malickovoj ekstravaganzi.  

A informacija od koje su zadrhtali mnogi šmokljani je da Jackson (kao producent) radi ekranizaciju 'Hobita', s tim da se traži redatelj. Režiser čije se ime već spominjalo, Sam Raimi, ipak ima druge planove u igri, opet se vraća fantastičnim i jezovitim filmovima. Sljedeći projekt je fantastični triler 'Drag Me To Hell', kojeg je sa svojim bratom Ivanom napisao davne 1992., baš kada je dovršio 'Evil Dead: Army of Darkness'. Za razliku od kultnih 'Evil Deadova', ovaj film neće biti toliko krvav i nasilan, ali Raimi najavljuje da će zadržati jezovitu atmosferu.

Ewan McGregor ne zezire ni od golotinje ni od muške ljubavi (s Tildom Swinton u 'Mladom Adamu')

Oni koje više vole romansu od hororaca moći će pogledati dirljivu ljubav između sexy Ewana McGregora i – Jima Carreya. Hej, ljubav je ljubav, pa će tako glavni lik novog filma glasno obznaniti : 'I Love You, Phillip Morris'. Priča filma s tim naslovom navodno se temelji na stvarnim događajima - oženjeni prevarant Steven Russell završio je u zatvoru i zaljubio se u Phillipa Morrisa, 'cimera' koji je uskoro trebao biti pušten. Ljubav ga je natjerala da četiri puta pokuša pobjeći iz zatvora, i to sa stilom – glumio je da umire od AIDS-a i izvodio razne druge trikove.  Na kraju je njegov dečko izašao iz zatvora, a on je dobio dodatnu kaznu za pokušaj bijega iz zatvora. Zvuči kao veliki crnjak, ali i kao dobra crna komedija – zato film i režiraju Glenn Ficarra i John Requa koji su zajedno napisali scenarij za 'Zločestog Djeda Mraza'!

U članku o vrućim scenarijima najavili smo i scenarij Kurt Wimmera ('Ekvilibrij') za špijunski film 'Edwin A. Salt', u kojem treba glumiti Tom Cruise. Zvijezda takvog formata kao što je Cruise utječe i na izbor redatelja, a iako nije uspio dobiti Michaela Manna za taj projekt, izgleda da će dobiti njegovog 'šegrta'. Redatelj 'Salta' će vjerojatno biti Michael Berg, glumac koji je postao redatelj i u Mannovoj produkciji režirao 'Kraljevinu'. Zasad nema vijesti da će i Mann biti uključen u projekt, iako je i to moguće – upravo je Mann otkrio skrivene Cruisove glumačke sposobnosti, angažiravši ga kao negativca u 'Collateralu'.

Bar je Gerard Butler vješt s mačem - već je bio i Leonida i Atila i Beowulf...

Već smo javili kako producenti namjeravaju rimejkati 'Conana barbarina' i tako iskoristiti potražnju za podžanrom 'mačeva i sandala', koji je postao popularan nakon uspjeha spektakla '300'. Glavni problem je što 'Conan' Schwarzenegger nije više u najboljim godinama, pa su se svi pitali tko bi bio novi muževni heroj. Oni koji su gledali '300' već su i sami zaključili isto što i producenti – neka Gerard Butler ponovi nastupi iz tog filma, samo neka sada viče: 'This-is-CONAN!'. Kao redatelj se spominje John McTiernan kojem u zadnje vrijeme baš i ne ide, ali je u svoje vrijeme uz Camerona bio najveći redatelj akcijskih filmova ('Umri muški', 'Predator').

Filmska verzija sapunjare 'Dallas' sprema se već dugo vremena, a bilo je sigurno da će John Travolta glumiti J.R. Ewinga u tom filmu, njegova krupna južnjačka faca bila je kao stvorena za ulogu sirovog, ali seksipilnog negativca. Posljednje vijesti govore da je Travolta otpušten iz projekta, a da producenti žele usmjeriti film u pravcu komedije. 'Dallas' kao parodija?

 Jessica je nesumnjivi zgodna žena, a zna i oprati haubu...

Proširio se trač i da bi Jessica Simpson htjela glumiti u rimejku 'Zgodne žene', ali njena glasnogovornica je odmah demantirala vijest – Jessica je trenutno na snimanju country albuma. Hm, pitanje je da li zaista netko želi vidjeti nju kao novu Juliju Roberts? Ili ju netko žarko želi vidjeti kao sexy prostitutku u minjaku i visokim čizmama?

Radije bi gledali Siennu Miller kao zločestu negativku u 'G.I.Joeu', u kojem se pojavljuju neka nova glumačka lica. U ovom akcijaneru za djecu glumit će tako Adewale Akinnuoye-Agbaje, poznat po ulozi u 'Izgubljenima', a pridružit će mu se i Said Taghmaoui koji nastupa u kontroverznoj drami 'The Kite Runner'. Druga dugo iščekavana zabava za klince je 'Dragonball Z', u kojem je malo zvjezdaniji casting – Chow Yun-Fat plus Emmy Rossum iz 'Fantoma u operi'. Ukratko, bit će puno zanimljivih filmova u novoj godini, još da malo olabave sa silnim rimejcima... 

Komentari

Nema komentara.