Almodovar prigrlio crnilo - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Almodovar prigrlio crnilo

Almodovar prigrlio crnilo

Majstor šarenih i bizarnih komedija opet snima 'crni film'. Bez brige, bit će i humora i španjolskih ljepotica poput njegove 'vjerne Penelope'.

s.p. 13.12.2007 0 komentara

Almodovar prigrlio crnilo

Španjolska legenda Pedro Aldomovar uvijek je bio poznat po svojim 'ženskim filmovima', a zadnja vijest je da se sprema snimati film noir iliti 'crni film'. Prije par godina snimio je mračnu dramu 'Loš odgoj', a zatim je osvojio publiku i kritiku svojom tipičnom humornom melodramom 'Sjećam se' ('Volver').

Sada je na prezentaciji CD kompilacije s 29 pjesama iz svojih filmova (!) najavio snimanje filma 'Los abrazos rotos' iliti 'Broken Hugs'. Redatelj je film najavio kao 'priču o ludoj ljubavi u stilu tvrdo-kuhanih film noir krimića iz 50-tih'. Ključni sastojak tog žanra je fatalna ljepotica, a omiljena Almodovarova femme fatale postaje Penelope Cruz, koja glumi u društvu Blance Portillo, s kojom je nastupala u 'Sjećam se'. Da je taj Almodovarov casting žena nepogrešiv, pokazuje i činjenica da je 2006. na Cannesu baš za 'Sjećam se' dodijeljena skupna nagrada za najbolju glumicu koju su podijelile Penelope, Blanca i ostale glumice iz tog filma.

Blanca Portillo u filmu 'Vraćam se'

Pedro je kao veliki zaljubljenik u klasične holivudske melodrame najavio i razne reference iz svijeta filma, kao što su posvete Nicholasu Rayu i Vincentu Minnelliju, a izgled fatalne ljepotice trebao bi podsjećati na Lindu Darnell u kultnom 'Palom anđelu'. Iako ne odaje radnju filma, Almodovar kaže da će film obilovati motivima kao što su 'sudbina, krivnja, beskrupulozna moć i vječna potraga očeva za sinovima i sinova za očevima'. Inače bi ovo zvučalo zahtjevno kao ruske drame, ali kada to snima veliki Majstor, onda znamo da će vjerojatno biti istovremeno i emotivno i zabavno.

Film će za 15 milijuna dolara producirati El Deseo, tvrtka koju posjeduju Pedro i njegov brat Agust, što znači ono najbitnije – Almodovar će opet imati potpunu kontrolu nad filmom. Pedro trenutačno dovršava scenarij i planira snimanje u Madridu, u proljeće sljedeće godine. Nadahnuti redatelj u društvu dobro poznate ekipe najavljuje da će film snimiti lako, u jednom potezu.

Komentari

Nema komentara.