Burton će se krvavo naraditi - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Burton će se krvavo naraditi

Burton će se krvavo naraditi

Tim Burton ulazi s Alisom u zemlju čudesa i radi zombijevskog psa – čim dovrši svoj bizarni mjuzikl s preklanim vratovima.

s.p. 16.11.2007 0 komentara

Burton će se krvavo naraditi

Redatelj Tim Burton vratio se kući – Disneyu. Za taj studio potpisao je rad na dva 3-D projekta, a prvo će režirati adaptaciju djela koje kao da je stvoreno za maštovitog otkačenjaka – 'Alisu u zemlji čudesa' Lewisa Carrolla. 'Alisa' će biti rađena kao kombinacija igranog filma i 'performance capture' animacije koju uskoro možete vidjeti u razglašenom 'Beowulfu'. Scenarij radi Linda Woolverton, Disneyeva suradnica iz 'dječjih' projekata ('Kralj lavova', 'Ljepotica i zvijer'), a snimanje počinje početkom 2008.

Kao što smo već i javili, šefovi Disneya više se ne plaše darkerskog genijalca pa su mu kao drugi film još povjerili i da radi dugometražni rimejk vlastitog kratkog filma 'Frankenweenie'. Taj filmić o psu kojeg njegov vlasnik oživi poput Frankensteina nije se 1984. svidio tom obiteljski usmjerenom studiju, pa je Burton dobio nogu, a ovo mu je očita moralna pobjeda.

Oba filma Burton će i režirati i producirati, a svi znamo što se događa kada Burtonu date potpunu kontrolu nad njegovim filmovima – nastaju zaista neobični filmovi! U međuvremenu, Burton za Paramount i DreamWorks promovira film koji je sve, a samo ne diznijevski – 'Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street'.


'Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street ', r: Tim Burton, obiteljski trailer bez songova

Ta Burtonova adaptacija mjuzikla Stephena Sondheima već zadaje ogromne probleme ekipi iz marketinga. Kao prvo, to je mjuzikl koji je teško reklamirati dami i gospodi koji posjećuju Broadway jer film sadrži i eksplicitne scene s leševima preklanih vratova. A oni koji vole eksplicitne hororce a la Eli Roth moraju se pripremiti na to da je film i pravi mjuzikl, što znači da moraju slušati različite songove. Terry Press iz marketinga DreamWorksa vjeruje da zna kome će prodati film: 'Postoje fanovi Sweeneya Todda, sofisticani kinoljupci, obožavatelji Tima Burtona i mlade cure koje vole Johnnyja Deppa.'

Ovo zadnje bi moglo biti presudno, a film je inače još u postprodukciji pa Burton uskoro mora definitivno dovršiti film – premijera se planira ni manje ni više nego tjedan prije Božića, kada su sve curice u pravom raspoloženju da gledaju Johnnyja Deppa.

Čini se da će Depp i biti glavni dio kampanje, umjesto trailera za odrasle oni foršpani koji su izašli prikazuju samo mrvicu glazbe i puno Deppa u stilu 'Čovjeka sa željeznom maskom'. Taktika reklamiranja filma će očito biti uobičajena – evo još jedne darkerske, ali romantične priče Tima Burtona s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi. A kada se zatvore vrata kina i curice vide pravo lice Sweeneya Todda – bit će kasno...

Komentari

Nema komentara.