Istjerivači duhova utjeruju pare - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Istjerivači duhova utjeruju pare

Istjerivači duhova utjeruju pare

Proizvođači, trebate li novu videoigru? Producenti, u krizi ste zbog štrajka i trebate prodati filmsku franšizu? Who ya gonna call? Ghostbusters!

s.p. 15.11.2007 0 komentara

Istjerivači duhova utjeruju pare

Vivendi Games i Sony Pictures odlučili su u pomoć pozvati ekipu iz jedne od najuspješnijih komedija 80-tih – 'Ghostbusters' tj. 'Istjerivače duhova'. Dok filmovi obično nastaju prema knjigama i stripovima, uspješne videoigre često nastaju prema jednako uspješnim filmovima i serijalima. Tako su šefovi Vivendija zaradili više od 125 milijuna dolara na videoigri 'Scarface: The World Is Yours' koja je prodana u rekordnih 2.5 milijuna primjeraka. Igra je i nastala nakon što su tvrtke anketirale gamere i provjerile koje filmove bi rado htjeli vidjeti prebačene u igricu, a među prvih pet na glasanju bili su 'Scarface' i 'Ghostbusters'.

Članovi ubojitog tima za borbu protiv duhova pristali su dati glasove za igricu - Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Harold Ramis i Bill Murray. Njima su se priključili i neki sporedni glumci, kao što je Brian Doyle Murray, brat Billa Murraya koji je glumio psihijatra u 'Istjerivačima duhova 2'. Oni koji zasad fale u castingu, ali bi se možda kasnije mogli pridružiti su Rick Moranis i Sigourney Weaver.


'Istjerivači duhova 1', r: Ivan Reitman, trailer

Dan Ackroyd i Harold Ramis neće samo raditi na sinkronizaciji, već će se pozabaviti i scenarijem igre koja će se događati 90-tih, za vrijeme nove invazije duhova koja se zbiva nakon 'Istjerivača duhova 2'.Izdavači su optimistični glede uspjeha igre jer je 'Scarface' jako profitabilan, iako su ciljana publika te nasilne igrice samo mladi muškarci, a 'Ghostbustersi' imaju potencijala da se svide i djeci i odraslima oba spola.

U vrijeme snimanja filmskog serijala već je bilo objavljeno par igara vezanih uz 'Ghostbusterse', ali nijedna nije bila toliko uspješna, no ni tako ambiciozno zamišljena. Igra će imati svoje verzije za PC, Playstation 2 i 3, Xbox 360, Wii i DS, a može se očekivati na jesen 2008., na Vivendijevoj etiketi Sierra label. Filmoljupci jedino žale što nitko ne spominje mogućnost 'Ghostbustersa 3', no ako igra bude uspješna, sve je moguće...

Komentari

Nema komentara.