Sex-lutka koju vole i crkve - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Sex-lutka koju vole i crkve

Sex-lutka koju vole i crkve

Uz novu obiteljsku komediju crkve mogu lijepo propagirati obiteljske vrijednosti i idealnu ženu kao sexy mutavu lutku zakopčanu do grla.  

s.p. 12.10.2007 0 komentara

Sex-lutka koju vole i crkve

Lars Lindstrom (Ryan Gosling) povučeni je dečko koji se nakon dosta samačkih godina odvaži pozvati Biancu da mu dođe u posjet. Upoznaje je s bratom Gusom (Paul Schneider) i njegovom suprugom Karen (Emily Mortimer). Iako je Bianca vrlo ljupka, obitelj ostaje šokirana, jer je ona - ženska lutka u prirodnoj veličini. Lars ju tretira kao živu osobu i posvuda je vodi sa sobom, čak i u crkvu, pa njegova rodbina poziva u pomoć obiteljsku doktoricu Dagmar (Patricia Clarkson). Svi zajedno pokušavaju izliječiti Larsa koji živi u iluziji, a da bi to učinili moraju zamoliti sve u svom gradiću da se privremeno pretvaraju da je Bianca živo biće...

Radnja je to filma 'Lars and the Real Girl', novog djela redatelja Craiga Gillespiea('Mr. Woodcock') koji je četiri godine pokušavao namaknuti sredstva za neobični scenarij Nancy Oliver (autorice nekoliko epizoda serije 'Dva metra pod zemljom')Isprva ga priča nije zaintrigirala pa je tek na nagovor supruge pročitao scenarij do kraja. Pa mu se svidjelo, a film se - vjerovali ili ne - svidio i crkvi!


'Lars and the Real Girl', r: Craig Gillespie, trailer

Iako je to na prvi pogled vrrrlo čudno, neke crkvene zajednice u SAD-u već su prihvatile poziv da sudjeluju u reklamnoj kampanji za film sa sexy-lutkom. Svećenici će prisustvovati promotivnim projekcijama kako bi kasnije temu filma mogli uključiti u svoje propovijedi. Pod tim se valjda misli na priču o usamljenosti, toleranciji i pomoći bližnjem?! Kako će religiozni ljudi prožvakati Biankinu pravu narav punokrvne seks igračke - ne znamo, no nagađamo da im se vjerojatno sviđa ideja čedno odjevene žene koja šutke satima sjedi u crkvi. 

U svakom slučaju, glavni živi lik filma pristojan je i religiozan tip, aktivan u crkvenoj zajendici, koja je prikazana kao suosjećajna i tolerantna. U takvom okruženju valjda ni Bianca, ni njezina prvotna namjena više nisu toliko sporne. Uostalom, cijeli film je zakopčena do grla, a ona i Lars spavaju – odvojeno. Kritike već ocjenjuju film kao vrlu smiješnu, ali i emotivnu priču, u kojoj u glavnoj ulozi briljira Ryan Gosling, ove godine nominiran za Oscara u filmu 'Half Nelson'.   


Ako imate 6,5 tisuća dolara viška... 

Mora se priznati da ni Bianca nije loše odradila ulogu, izgleda zaista realistično. Ipak je ona RealDoll lutka - luksuzna sex igračka za odrasle s vjerodostojnim tjelesnim otvorima. Izrađena je korištenjem najnaprednije holivudske tehnologije za kreiranje ljudolikih lutki koje se obično koriste na snimanjima kao 'kaskaderi' koji odlete u zrak, budu osakaćeni ili raskomadani. No RealDollove djevojke imaju drugu namjenu. Koža i kosa su im na dodir poput ljudskih, a i vrlo su flexibilne. Takva 'družica' košta nemalih 6500 dolara, a ako vam je to previše možete samo za 1300 kupiti torzo, bez glave, ruku i nogu. Ili možete kupiti samo glavu - RealDoll će rado izaći u susret svim vašim željama. Što naravno košta.

Lutke dolaze i u muškoj inačici, koja je skuplja za 500 dolara (valjda plaćate materijal za dodatni ekstremitet). Svog realističnog kompanjona/kompanjonku možete oblačiti, češljati, šminkati... a možete se i intimnije družiti – samo izvolite, snimite i film o tome... mi vam nećemo ni propovijedati ni zanovijetati. 

Komentari

Nema komentara.