Ukratko: Supermarket - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ukratko: Supermarket

Ukratko: Supermarket

Prodali smo dušu vragu da bi doznali što se novoga sprema na Mjesecu, kod Hitlera i Terminatora, kod pokojnog narko-bossa i žive i zdrave Julie Roberts. 

filmski.net 10.10.2007 0 komentara

Ukratko: Supermarket

Warner Brosu definitivno se kuha četvrti nastavak Terminatora. Pisali smo već da je McG bacio oko na redateljsku stolicu i da se Vin Diesel (dodatno) napuhuje za glavnu ulogu, ali sve to zasad ostaju nagađanja. Ono što je sigurno je da će četvrta epizoda u kina tek 2009. i da će nositi popmpozni naslov 'Terminator Salvation: The Future Begins'. Radnja će se odvijati u budućnosti i baviti totalnim ratom između ljudi i opakog Skyneta. 'Terminator 3' je na svjetskim blagajnama zaradio više od 420 milijuna dolara pa ni ne čudi da se saga nastavlja...

Terry Gilliam nastavlja svoj bajkoviti niz s 'The Imaginarium of Dr Parnassus', kojeg smo već najavili. U glavnim ulogama su Christopher Plummer, Heath Ledger i Tom Waits. Komplicirani scenarij vrti se oko doktora Parnassusa (Plummer) i njegovog putujućeg kazališta u kojem publika odlučuje hoće li gledati veselu ili strašnu verziju priče. No doktor ima mračnu tajnu – kod vraga (Waits) je založio svoju dušu u zamjenu za vječni život. Mnogo godina kasnije zamijenio je besmrtnost za vječnu mladost, a za tu je nagodbu morao vragu obećati svoje prvorođeno dijete. Tu kletvu će izbjeći samo ako vragu privede pet novih duša, pa kreće na uzbudljivo putovanje.

Gilliamova umjetnička vizura iz novog filma

Bijelim stazama Pabla Escobara već se zaputio se redatelj Joe Carnahan, ali ne lezi vraže, za vrat mu pušu Oliver Stone i Antoine Fuqua ('Kralj Arthur'). Prvi će producirati, a drugi režirati još jedan biografski film o narko-bossu, jednostavno naslovljen 'Escobar'. Priča će se temeljiti na knjizi 'Mi Hermano Pablo', memoarima Escobarovog brata Roberta koji i sam ima kokainskog putra na glavi. Scenarij također piše narko-iskusnjara David McKenna koji se Escobarom već bavio u 'Bijelom prahu'. Ah, jadan Pablo, konkurencija mu zadaje glavobolje i u svijetu filma...

Od konkurencije ne strahuje azijski redatelj Daniel Lee koji se uhvatio ekranizacije povijesne priče 'Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon' o postanku tri kineska kraljevstva. O istoj temi snima se i džinovski 'Red Cliff' – najveći kineski filmski projekt u režiji Johna Wooa. Leejeva priča prati herojski put vojskovođe Jo Ja Ryonga, koji se bori za neovisnost svoje zemlje.


'Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon', trailer 

Kad već govorimo o povijesti moramo se dotaknuti i 'Valkyrie' - biografske priče o atentatoru na Adolfa Hitlera. Film u kojem glavnu ulogu ima munjeni Tom Cruise (naslovna slika) dosad je već imao niz peripetija, a sada su neke scene greškom izbrisane u postprodukciji, pa će se morati ponovo snimati. Filmska vrpca na koj su bili snimci, nepovratno je oštećena nakon što su je u laboratoriju tretirali krivim kemikalijama. To je samo jedan u nizu nesretnih događaja koji prate film – prvo su skoro zabranili snimanje u Njemačkoj, a prošli mjesec na setu je ozlijeđeno 11 statista koji su pali s kamiona. Uh, bojimo se da se možda ne radi o nekakvoj scijentološkoj kletvi, zato zasad dosta o tome.

Will Ferrell napokon snima film koji se na bavi ismijavanjem nekog sporta, kao što je to dosad činio u 'Ledom do slave', 'Nogometnom ratu' ili najnovijem 'Semi pro'. 'Land of the Lost' biti će adaptacija tv serije iz sedamdesetih o avanturama obitelji koja se nađe zarobljena na planetu kojim vladaju dinosauri, praljudi, i agresivni vanzemaljci. U originalu to nije bila komična serija, ali nakon što je Will Ferell propusti kroz prste gledati ćemo vanzemaljske avanture nespretnog paleontologa, njegovog pomoćnika i macho turističkog vodiča u režiji Brada Silberlinga ('Lemony Snicket').


Teaser za 'Semi Pro'

Zemlja je pretijesna i za Jakea Gyllenhaala i redatelja Douga Limana  pa su se zaputili napučiti Mjesec. Navodno će povesti će i neke žene sa sobom. Liman ('Gdin. i gđa. Smith', 'Bourneov Identitet') je napisao prvotnu verziju zasad neimenovanog scenarija o privatnoj ekspediciji koja ima za cilj kolonizirati Mjesec, a glavnu ulogu namijenio je Jakeu Gyllenhaalu kojemu nije nepoznato snalaženje u nenaseljenim predjelima, što smo zorno vidjeli u 'Planini Brokeback'.   

Kad već spominjemo istospolne parove, dodajmo da se šuška kako će romantična komedija 'Monte Carlo' spojiti Juliu Roberts i Nicole Kidman. I to u posve straight priči – biti će učiteljice koje u glamuroznom gradu pokušavaju navabiti bogatog supruga. Kidman je već prihvatila ulogu, a vidjet ćemo hoće li producenti navabiti Juliu Roberts, koja je zadnju igranu ulogu imala u 'Oceanovih Dvanaest' kao supruga Georgea Clooneya. Ah, razumijemo da joj je nakon toga trebao poduži odmor...  

Komentari

Nema komentara.