John McTiernan ide u zatvor! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      John McTiernan ide u zatvor!

John McTiernan ide u zatvor!

Redatelj hita 'Umri muški' morat će muški proživjeti 4-mjesečnu robiju jer je lažno svjedočio, plaćao praćenje i prisluškivanje. A nije bio jedini...

s.p. 25.09.2007 0 komentara

John McTiernan ide u zatvor!

Ugledni režiser John McTiernan rado je snimao akciju ('Predator', 'Lov na Crveni oktobar'), no ona najveća čeka ga uskoro u privatnom životu - preživljavanje u saveznom zatvoru, gdje će provesti puna 4 mjeseca.

Agent FBI-ja McTiernana je prije godinu dana ispitivao o vezama s izvjesnim privatnim detektovom Anthonyjem Pellicanom, a McTiernan je lažno svjedočio da ga uopće ne zna. 2006. je na suđenju priznao krivicu, ali je kasnije pokušavao povući priznanje, izvlačeći se na odvjetnika (koji mu navodno nije objasnio strategiju), umor i lijekove (pod čijim je utjecajem navodno bio kad je razgovarao s detektivom).

Sudac međutim nije bio raspoložen za tako tanašan zaplet, pa je McTiernan dobio 100.000$ globe i zatvorsku kaznu na čije se odsluženje mora javiti najkasnije do 15. siječnja 2008. McTiernan će se, naravno, žaliti, pa možda na slobodi dočeka suđenje Pellicanu, koje je odgođeno za veljaču 2008.  

A tko je uopće taj Pellicano, koji je McTiernana stajao slobode? E, pa prije par mjeseci objavili smo članak o 'prvom njuškalu Hollywooda', u kojem smo prepričali biografiju Anthonyja Pellicana, zloglasnog privatnog detektiva kojeg angažiraju razne zvijezde koje žele zataškati svoje skandale (Courtney Love, Chris Rock) ili (ilegalno) doći do nekih informacija.


Trailer za 'Rollerball'

John McTiernan je prilikom snimanja 'Rollerballa'  htio znati da li ga koproducent Charles Roven ogovara šefovima studija, pa je 2000. unajmio Pellicana da to sazna – greška koja će ga skupo koštati. FBI je 2002. zaplijenio Pellicanove dokumente i snimke razgovora koje je prisluškivao, pa je privatni detektiv optužen za brojne zločine: prisluškivanje, urotu, i podmićivanje policajca (od kojeg je dobio policijske dosjee raznih slavnih osoba). Pellicano je odmah priznao ilegalno posjedovanje granata i plastičnog eksploziva, koje je policija pronašla kod pretresa, te je završio u zatvoru do 2006., ali poslije toga nije pušten nego u pritvoru čeka suđenje za ostale slučajeve. 

Naime, otkrilo se da je prisluškivao brojne zvijezde, uključujući i Sylvestera Stallonea, a pronađeni su i razgovori producenta Rovena, zbog čega će FBI kasnije ispitivati i McTiernana. Već smo spominjali i veze Pellicana sa Seagalom (koji čini se ima više veza sa mafijom nego što ih je imao i Frank Sinatra!), no začuđuje i da su 'fini dečki' Hollywooda vjerojatno tražili njegove usluge. Naime, kod pretresa Pellicanovog ureda pronađeni su i snimci razgovora Nicole Kidman i Toma Cruisea, napravljeni 2001., baš u vrijeme njihovog razvoda. Cruiseov odvjetnik u to vrijeme bio je Dennis Wasser, kojeg je FBI istraživao zbog njegovih veza s Pellicanom, a još jedan poznati odvjetnik, Bertram Fields, radio je i za Cruisea i bio umiješan u poslove s Pellicanom – još jedna slučajnost?

Anthony Pellicano

Razvodi i partnerska sudovanja su uvijek bili dobra prilika za privatna njuškala - filmski producent Steve Bing angažirao je Pellicana da istražuje Elizabeth Hurley, koja se bila sporila s Bingom oko očinstva njezinog djeteta.  

Inače, pričalo se da bi Michael Mann mogao snimati film s likom poput Pellicana, a ako ova istraga potraje, možda bi mogao snimiti i celebrity reality show u zatvoru – ćelije za McTiernana i neku od zlatnih koka su spremne...

Komentari

Nema komentara.