Poslovična glumačka burza - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Poslovična glumačka burza

Poslovična glumačka burza

Kom' opanci, kom' obojci? Čija majka crnu vunu prede? Komu je pala sjekira u med? Nije Najslabija karika, nego novo izdanje glumačke burze.

z.m. 19.09.2007 0 komentara

Poslovična glumačka burza

Nekom smrkne, a nekom svane.
Neuspjeli pokušaj samoubojstva Owena Wilsona donio je ulogu Matthewu McConaugheyu koji će ga zamijeniti na snimanju komedije 'Tropic Thunder'. Film redatelja Bena Stillera govori o grupi glumaca koji na pustom otoku snimaju ratni blockbuster, a splet okolnosti prisiljava ih da se uistinu bore za vlastiti život. Vojničine će glumiti Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr. i Nick Nolte, a McConaughey će odigrati sporednu ulogu.

Da je žena dobra i bog bi je imao.
McConaugheyev glavni angažman trenutno je 'Ghosts of Girlfriends Past', u kojem će ponovo odglumiti ženskoša srcolomca. Na bratovom vjenčanju početi će mu se pričinjati duhovi djevojaka iz njegove zavodničke prošlosti, sadašnjost i budućnosti, sve dok ne shvati da je zapravo zaljubljen u svoju školsku simpatiju. Glavna ženska uloga smiješi se Jennifer Garner.

Gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna.
Jake Gyllenhaal i Tobey Maguire utjeloviti će zavađenu braću u drami Jima Sheridana ('San o Americi', 'U ime oca') jednostavno naslovljenoj 'Brothers'. Priča je obrada danskog filma iz 2004-te, a govori o odnosu braće Michaela i Jannika, koji se nepovratno promijeni nakon što se jedan od njih traumatiziran vrati iz rata u Afganistanu. Situirani i uspješni Michael (Maguire) odlazi u UN-ovu misiju, a u isto vrijeme iz zatvora izlazi crna ovca obitelji Jannik (Gyllenhaal). Michael biva otet i zatočen na fronti, a za to vrijeme Jannick se zbližava s njegovom ženom i djecom. Po povratku iz rata razmirice između braće prerastaju u pravi sukob.


Spot grupe Tornados Joa Meeka

Dvije muhe jednim udarcem
Još jedna glazbena biografija! Ovaj puta je na tapeti britanska glazbena legenda Joe Meek, nezavisni producent i skladatelj kojeg još nazivaju i pionirom moderne glazbe. Popularnost i uspjeh zadesili su ga tijekom 'ludih šezdesetih', a tragičan kraj već 1967. Prije nego se ubio sačmaricom, upucao je i svoju gazdaricu. Ovim filmom redateljski će debitirati glumac Nick Moran ('Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške') koji je napisao i kazališnu dramu o Jou Meeku. Glavna uloga povjerena je Conu O'Neillu (koji ju je već igrao u kazalištu), a angažiran je i Kevin Spacey. Da bi sve ostalo u rock stilu, glumačkoj ekipi pridružili su se i bivši vokal Darknessa, Justin Hawkins te bivši gitarist Libertinea, Carl Barat.

Lijep k'o slika.
Morgan Freeman, Christopher Walken i Wiliam H. Macy zajedno će glumiti u komičnoj kombinaciji 'Noći u muzeju' i 'Oceanovih 11'. Trojac će utjeloviti čuvare u muzeju koji su neobično emocionalno vezani za djela na koja paze. Nakon što su neke umjetnine premještene na drugu lokaciju, trojac počinje planirati pljačku kojom bi vratili djela u svoj muzej. Redatelj je Peter Hewitt ('Garfield'), scenarist Michael LaSieur ('Svakog gosta tri dana dosta'), a naslov filma 'The Lonely Maiden' (Usamljena djeva) koji vjerojatno označava jednu od posebnih umjetnina.

Prva fotka sa seta 'Seksa i grada'

Bolje prvi na selu, nego zadnji u gradu.
Filmska ekranizacija popularnog 'Seksa i grada' pomalo kompletira glumačku ekipu. Glavne curke dugo su se premišljale, ali napokon pristale, a sada i dečki zbijaju redove. Faca (Chris Noth) je pristao, kao i Charlottein savršeni mužić (Evan Handler), a sad stižu i Samanthin sexy Smith (Jason Lewis) i Mirandin neozbiljni Steve (David Eigenberg).Snimanje počinje već ovaj tjedan na Manhattanu (a gdje drugo?!), a novi član ekipe biti će Carryina asistentica Jennifer Hudson, o čemu smo vas već izvijestili.

Čula žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.
Žaba je u ovom slučaju 'crna pantera' Naomi Campbell koja je potpisala ugovor za novi projekt Spikea Leeja o kojem smo već pisali. Bahata manekenka začudno je pristala na malu sporednu ulogu, ali kaže da je sve to za viši cilj – promicanje uloge crnih vojnika u Drugom svjetskom ratu. Film prati priču odreda crnih vojnika koji je bio stacioniran u Toskani i pretrpio velike gubitke. 'To je tema koje se još nitko nije dotakao. Ima hrpa ratnih filmova, ali nikad ne vidite crnca u njima,' angažirano pojašnjava Naomi, koja između revija nađe vremena i za lekcije iz povijesti.

Komentari

Nema komentara.