Pitt + Norton, opet! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Pitt + Norton, opet!

Pitt + Norton, opet!

Brad Pitt i Edward Norton ponovo u filmskom okršaju! Više se ne fajtaju se po zabačenim podrumima, nego na političkoj sceni. I to prljavo!

z.m. 12.09.2007 0 komentara

Pitt + Norton, opet!

Ne, ne sprema se nastavak 'Kluba boraca'. Svježa filmska krv na hollywoodsko veliko platno stiže izravno s britanskih malih ekrana. Ekranizacija dramske serije 'State of Play' brzo je postala vrlo sočan projekt. U glavnim ulogama, kako rekosmo, Brad Pitt i Edward Norton. U redateljskoj stolici Kevin Macdonald ('Posljednji škotski kralj'). Scenarij je prvo u rukama imao Tony Gilroy ('Michael Clayton', trilogija o Bournu), a zatim ga prepustio Matthewu Michaelu Carnahanu. Snimanje bi trebalo otpočeti već u studenom, čim Norton dovrši 'The Incredible Hulk'.

Originalna miniserija 'State of Play'  ima šest nastavaka, a premijerno se emitirala 2003. na BBC-u. Kritika ju je složno nahvalila kao izvrstan politički triler sa zaokruženim glavim likovima. Glavni glumci su također izvrsni, ali valjda za hollywoodski ukus malo preblijedi pa su zato za facelifting zasluženi Pitt i Norton.

Norton će glumiti političara čiji se munjevit uspjeh u karijeri prekine kad policija otkrije mrtvo tijelo njegove ljubavnice. Pitt je bivši kolega koji se iz politike prebacio u novinarstvo i sada revno istražuje slučaj ubojstva. Odnos nekadašnjih prijatelja dodatno će pokvariti Pittova afera s Nortonovom bivšom ženom. I eto im dobrog povoda da se ipak malo pošaketaju i raskrvare usnice... za dobra, stara vremena!

Komentari

Nema komentara.