Erotski Top 50 - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Erotski Top 50

Erotski Top 50

Erotske scene mogu učiniti loš film podnošljivim, a dobar još boljim. Ili tako barem tvrde autori top liste naj 50 vrućih filmskih scena...

s.p. 10.08.2007 0 komentara

Erotski Top 50

Sigurno ste primjetili da je u nedostatku suvislih vijesti ljeto idealna sezona za objavljivanje kojekakvih top lista. U moru trenutno dostupnih, jedna nam je zapela za oko - Independent Film Channel i Nerve.com objavili su top listu 50 najboljih filmskih erotskih scena. Izbor je, kako to već biva, sastavljen po nepoznatim kriterijima, no jedno je sigurno: erotika nije isto što i pornografija, pa scene na top listi nisu poredane po eksplicitnosti - '9 orgazama' završilo je tek na 29 mjestu.

Kako je posve sigurno da ćete listu istražiti i sami (iako vas upozoravmo da je dosta iritantno prezentirana i non-stop vas 'voza' između dva sajta), evo samo kratkog pregleda par naslova koji su ušli među top 10:

Sado-mazo sex kao glavni motiv romantčne komedije? Može i to, ako govorimo o 'Tajnici' (8. mjesto) Stevena Shainberga. James Spader i  Maggie Gyllenhaal  su glavni glumci i bizarni partneri u filmu o ljubavi na drugačiji način.


'Tajnica', r: Steven Shainberg, isječak

Da nikog ne bi zakinuli, moramo primijetiti da lista sadrži i par gay scena, a najviše se plasirala scena (7. mjesto) iz Frearsove 'My Beautiful Laundrette', koja pokazuje da je i praonica rublja može buti romantično mjesto. Daniel Day Lewis je britanski panker u istospolnoj i međurasnoj romansi s Pakistancem.


'My Beautiful Laundrette', r: Stephen Frears, isječak

Od lezbijskih scena najbolje je (3.mjesto) pak prošla ona s Naomi Watts i Laurom Elenom Harring iz filma 'Mulholland DriveDavida Lyncha.Istina, Lynch se pobojao da nije i previše , pa je scena u kojoj se Laure šeće gola po mraku, na DVD-u digitalno zamagljena na strateškom mjestu.


'Mulholland Drive', r: David Lynch, isječak

Philip Kaufman je jedan od onih američkih redatelja kojem govore da ima europski senzibilitet, što u prijevodu znači da snima autorske filmove, ali i da se ne boji snimati erotske scene. Izludio je cenzore za svojom ekranizacijom Anais Nin ('Henry i June' - 28. mjesto), a i ekranizacija Kunderine 'Nepodnošljive lakoće postojanja' bila je noćna mora za mnoge cenzore. U jednoj Lena Olin svlači Juliette Binoche, pa ju fotografira gologuzu i nježno namješta u razne poze...zbog te se scene film probio na 5. mjesto ove top liste.


'Nepodnošljiva lakoća postojanja', r: Philip Kaufman, isječak

David Cronenberg i sexy scene? Ako pitate autore ove liste - onda da. Odabrali su 'Povijest nasilja' te kemiju Marie Bello i Vigga Mortensena, a ni sami se nisu mogli odlučiti je li im bolja scena kad se Bello presvlači u cheerleadersicu prije sexa, ili kad se isti zbiva na stepenicama, od čega je vjerojatno oboje glumaca ostalo u modricama. 


'Povijest nasilja', r: David Croneneberg, isječak

Apsolutno iznenađenje je pak prvoplasirani - 'Don't Look Now' i scena Donalda Sutherlanda i Julie Christie. Kažu da je na tako visokom (1.) mjestu, zato jer strasni i emotivni seks između dvoje supružnika - nije glumljen.


'Don't Look Now', r: Nicolas Roeg, trailer

 

 

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...