Marvelovska inventura - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Marvelovska inventura

Marvelovska inventura

Stripoholičari, zbroj. Evo popisa svih čudesa koja vam trenutno kuhaju u Marvelu, uključujući i jedan - mjuzikl.

s.p. 09.08.2007 0 komentara

Marvelovska inventura

Sajt SuperHeroHype objavio je cijeli popis aktualnih Marvelovih projekata, bilo da ih radi u vlastitoj produkciji ili je na to drugima prepustio prava. Pa krenimo redom: 

Silver Surfer, osim što očekuje svoj vlastiti film u režiji Alexa Proyasa ('Vrana'), trenutačno gostuje i kod 4 kolege te uskoro u kinu pred vas, a sve u filmu 'Fantastična četvorka: Dolazak Srebrnog Letača'

Najviše se očekuje od 'Wolverinea', spin-offa 'X-mena' za koji je odabran  južnoafrički redatelj Gavin Hood, a najbitnije je da svoju ulogu iz 'X-mena' reprizira i Hugh Jackman. Za ljubitelje okrutnije i nasilnije akcje, tu je i film o pravednom osvetniku, 'Punisher 2'. Njega će režirati jedna redateljica (Lexi Alexander), a umjesto američkih zvijezda, glavni lik superheroja ide britanskom TV glumcu Rayu Stevensonu.

S druge strane, za 'Iron Mana' je osiguran zvjezdani casting; Robert Downey Jr. u naslovnoj ulozi Željeznog čovjeka, te Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges, Hilary Swank i Samuel L. Jackson u ostalim ulogama. Glavni lik priče je genijalni milijunaš i izumitelju Tony Stark, kojeg prisile da napravi oružje za masovno uništenje, no on uspjeva pobjeći i suprotstaviti se zločincima. Već smo vam pisali da redatelj filma Jon Favreau bloga ravno sa seta i to na MySpace, a stigao je skoknuti i do ComicCona i zantiželjnicima pokazati novi Iron Manom oklop, te onda sve to još snimiti i spakirati na YouTube, ne biste li oko na njega mogli baciti i vi.

'Iron man' u kina stiže za Praznik rada, dogodine.

Drugi veliki projekt za 2008. je 'The Incredible Hulk', kojeg radi redatelj 'Transportera' Louis Leterrier. Nema tko se nije šokirao kad je objavljeno da će Hulka glumiti Edward Norton, a friško smo doznali još šokantniju vijest. Osim što je vlasnik zamamnih bicepsa i zelene uloge, talentirani g. Norton za 'Incredible Hulka' je napisao i - scenarij! Detalje, zasad, krije od očiju javnosti i sve što se zna je da u tom filmu dr. Bruce Banner traži lijek protiv svojeg stanja, u kojem ga jači emocionalni stres pretvara u opako zeleno čudovište. Moćnog mu neprijatelja Emila Blonskog igra  Tim Roth, a vječnu ljubav - Liv Tyler . 

Ostali superprojekti koji su u planu, ali još nemaju ni osnovni casting, su : 'Ant-Man' o biokemičaru koji se može smanjiti i kontrolirati insekte, 'Captain America' o borcu koji brani Ameriku od raznih zala, pa biva ubijen kao izdajnik; 'Nick Fury' o ratnom heroju i superšpijunu koji surađuje i  s 'Fantstičnom četvorkom', 'Thor' o drevnom vladaru gromova poslanom na Zemlju, te 'The Avengers' – u kojem savez boraca protiv Zla sačinjavaju navedeni Marvelovi superjunaci (Captain America, Thor, Hulk, Ant-Man). Bit će zanimljivo vidjeti da li će za ovaj superfilm biti izabran i supercasting s glumcima iz ostalih filmova o tim junacima, ili će se svi ti junaci inkarnirati u novim glumcima.  

Oni koji pažljivo čitaju listu Marvelovih projekata do kraja, vidjet će i iznenađujući naslov – 'Spider-Man the Musical', a koji su vam već prijavile kolege s Teatra.hr  Da, riječ je o pravom kazališnom mjuziklu, a zna se samo da je odabrana redateljica, Julie Taymor poznata po biografskoj 'Fridi', a za glazbu su zaduženi  Bono i The Edge iz U2. Nakon uspješne adaptacije 'Evil Deada', ni to ne zvuči kao tako bizarna ideja.

Nakon mjuzikla, Marvel nastavlja s multimedijalnim pohodom, za 2008. se spremaju Sega videoigrice 'Iron Man' i 'Hulk'. Zatim idu i crtići za televiziju ('Spider-Man', 'Wolverine and the X-Men', te 'Iron Man'), a prema Marvelovim likovima Lionsgate sprema i animirane uratke koji idu direktno na DVD ('Doctor Strange', 'Teen Avengers', 'Hulk Smash'). Ukratko, sljedeće godine očekujte da svi mediji budu osvojeni superjunacima, koje slobodno možete konzumirati pojedinačno, a ako vam se svi svide, onda ih uzmite u 'Avengers' paketu.

 

Komentari

Nema komentara.