Hollywoodske igračke - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Hollywoodske igračke

Hollywoodske igračke

Za dječake Ninje, Transformeri, Robosapieni, He-Man i J.I. Joe, za curice Bratz i Barbie, a za cijelu obitelj Monopoly Ridleya Scotta!

s.p. 06.08.2007 0 komentara

Hollywoodske igračke

Stručna istraživanja već godinama pokazuju da se djeca sve manje igraju igračkama, a sve više vremena provode uz internet i TV. Sad su trend konačno skužili i proizvođači igračaka, pa su s hollywoodskim glavešinama skuhali pakleni plan filmovanja - igračaka. Nakon Ninja kornjača (koje su doduše prvo bile strip) i  spektakla 'Transformeri', temeljnog  na popularnim akcijskim figuricama tvrtke Hasbro, na red za filmsko hipnotiziranje igračkama došle su i curice.

Tko zna zašto mega-popularne i mega-glavate 'Bratz' lutke tvrtke MGA doživjele su i svoju filmsku inkarnaciju u 'Bratz: The Movie'. Film koji je ovaj petak počeo s prikazivanjem u SAD-u, prati doživljaje prijateljica Yasmin, Jade, Sasha and Cloe, koje šefica učeničkog vijeća želi podijeliti u razne klike.


'Bratz: The Movie', r:  Sean McNamara, trailer

Povijest Bratz lutaka dosta je kontroverzna, jer stručnjaci tvrde da njihov sexy izgled šalje krivu poruku curicama, a i Udruga američkih psihologa digla je glas protiv seksualizacije lutaka namijenjenih djevojčicama, pa su navodno u ovom igranom filmu filmaši obukli glumice čednije nego lutke, jer bi inače izgledale prejeftino. 

No osim što užasava dječje psihologe, prodaja MGA lutki Bratz izluđuje i konkurentski Mattel jer je u nekim zemljama već je premašila prodaju najpoznatije problematične ženske lutke - Barbie. Jedini logičan odgovor je zato - Barbie film, koji se već kuha, iako se detalji drži podalje od javnosti, kao i podatak koja će glumica utjeloviti arhetipsku plastičnu plavušu, a koja je, podsjetimo, originalno nastala po uzoru na glumicu - Lindu Evans.

Trenutno je u postprodukciji i film 'Kit Kittredge: An American Girl Mystery', rađen prema Mattelovim 'American Girl' lutkama, a glavnu ulogu tumači nesuđena Oskarovka, Abigail Breslin iz 'Male miss Amerike'.

Iako još nisu počeli ni stizali rezultati s premijere, producenti za jesen 2008. najavljuju nastavak filma 'Bratz', a u igri je i film o Robosapien igračakama – oba filma mogao bi režirati Sean McNamara koji je složio i prvi 'Bratz: The Movie'. I 'Bratz' i 'Robosapien' producira Avi Arad, bivši šef Marvela koji je od 'Spidermana', 'Fantastične četvorke' i 'X-Mena' napravio velike hitove, te tako dodatno izreklamirao izvorne stripove, ali i figurice za dječake s tim likovima. 

Mattel ima u igri i film o junaku za dečke, He-Manu, kojeg producira Joel Silver, čiji će film 'Speed Racer' sigurno poboljšati prodaju igračaka autića. 

A Hasbro, uz biznis s Transformersima, dogovara s Paramountom i i ekranizaciju  ramboidnog junaka G.I. Joea, te razmatra snimanje filmova ili zabavnih TV emisija prema raznim igrama.

Jedna od njihovih najpopularnih svakako je Monopoly, a šuškanja da bi se ista mogla pretvoriti u film, potvrđena su friško s najnevjerojatnijeg mjesta. Naime, u intervjuu L.A. Timesu interes za taj projekt potvrdio je nitko drugi do li majstor povijesnih spektakala - Ridley Scott!

Što li je iduće na redu? Woody Allen radi 'Čovječe, ne ljuti se?'.

 

Komentari

Nema komentara.