Johnny Depp opet na starom tripu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Johnny Depp opet na starom tripu

Johnny Depp opet na starom tripu

Nije mu bilo dosta jednom. Depp opet glumi ludog, pijanog i napušenog novinara. Da, da. oca 'gonzo novinarstva', drugi put.

s.p. 30.07.2007 0 komentara

Johnny Depp opet na starom tripu

Johnny Depp će opet raditi ekranizaciju djela Huntera S. Thompsona, pisca i novinara koji je bio svugdje i probao sve (osobito narkotike). Smatraju ga izumiteljem 'gonzo novinarstva', specifičnog stila koji podrazumjeva pisanje u prvom licu, sudjelovanje u opisivanim događajima, ali i učestalo pretjerivanje i miksanje činjenica s fikcijom.

Hunter Thompson sve je to u svojim djelimai činio, a njegova pretjerivanja bila su kao stvorena za živopisne redatelje poput Terryja Gilliama.  Gilliam je u 'Strahu i preziru u Las Vegasu' ekranizirao lude (i narkomanske?) maštarije Thompsona, koji je u istoimenoj poluautobiografiji uzimao 'tekilu, pivo, rum, travu, trip, meskalin, kokain, i eter'.

'Pretjerivao sam ' – izjavio je kasnije Thompson – 'da sam stvarno uzeo sve to što mislite da jesam, ubilo bi me.' Gilliamov film s Deppom u glavnoj ulozi nije imao široku kino distribuciju, kritika ga je uglavnom sasjekla, no dio publike vjerno ga je obožavao, što znači sve preduvjete da postane kultnim. 


'Strah i prezir u Las Vegasu', r: Terry Gilliam, početak

Oskarovski producent Graham King ('Pokojni') nabavio je prava na ekranizaciju drugog Thompsonovog romana -  'Rum Diary' i posljednjih godina često najavljivao početak njeznina snimanja. 2000. se pričalo će Depp i glumiti u filmu i producirati ga, a da će jedan od glumaca biti i Nick Nolte. Zatim su 2003. objavljene i nove vijesti, po kojima su u filmu trebali glumiti i Josh Hartnett i Benicio Del Toro. Del Toro, inače Deppov glumački partner iz 'Straha i prezira', navodno je trebao ostvariti i svoj redateljski debi s ovim filmom, no Thompsonova smrt 2005. definitivno je odgodila sve planove, te su od tog projekta odustali i Nolte i Hartnett. 

Depp je već prije bio pristupio Bruceu Robinsonu (autoru kultne komedije 'Withnail and I') s molbom da režira 'Strah i prezir..', što je ovaj odbio jer je smatrao da je roman nemoguć za ekranizaciju. Izgleda da je 'Rum Diary' podatniji za filmovanje, jer kako javlja Variety, Robinson je sada pristao napisati scenarij i režirati film, a Depp će opet igrati glavnog junaka. Taj se zove Paul Kemp, i po zanimanju je honorarac koji 50-tih godina prošlog stoljeća piše za portorikanske novine, a istovremeno konzumira velike količine alkohola. Thompson je napisao taj roman sa samo 22 godine, dok još nije razvio svoj stil, no priča o autodestruktivnom piscu s ovisničkim problemima ima jasne autobiografske motive.  

Johnny Depp je inače upravo dovršio film 'Sweeney Todd', kojeg je radio sa svojim omiljenim Timom Burtonom, a prije 'Rum Diaryja' bi trebao odraditi i 'Shantaram', dramu indijske redateljice Mire Nair o australskom ovisniku koji traži spas u Indiji. Osim toga, Depp ima dosta projekata u planu, priča se da bi mogao glumiti u nastavku 'Sin Cityja', te u drami o smrti ruskog tajnog agenta Litvinenka 'Sasha's Story: The Life and Death of a Russian Spy'. No, gužvi u rasporedu uprkos, Depp će sigurno naći vremena za filmovanje Thompsona, jer je bio njegov dobar frend, te mu je financirao i organizirao sprovod, u skladu s njegovim posljednjim željama.

Komentari

Nema komentara.