Povratak kralja - trasha - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Povratak kralja - trasha

Povratak kralja - trasha

Uwe je Boll načuo da su fantasy epovi u modi, pa snimio vlastiti. Sa srednjevjekovnim ninđama, Jasonom Stathamom i - Burtom Reynoldsom.

s.p. 20.07.2007 1 komentara

Povratak kralja - trasha

Već smo vam javili da je, nevjerojatno, ali navodno istinito, Uwe Boll snimio dobar film ('Postal'), kao i da snima novi - 'Far Cry' u kojem i vi možete zaigrati pod uvjetom da si ulogu - kupite. No, Uwe je vrijedan kao pčelica pa je uz dva spomenuta naslova, ove godine snimio još njih 4, od čega su 'Tunnel Rats' u postprodukciji, 'BloodRayne II: Deliverance' u pohod na Ameriku kreću ujesen, a 'Seed' sniman u paketu s 'Postalom' obilazi festivale. Mi smo se pak dokopali trailera za njegov četvrti naslov iz 2007., koji je još veći i još skuplji od prethodnih. Zove se 'In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale' i riječ je o fantasy avanturi punoj akcije.  Uwe je priču posudio iz Microsoftove avanturističke igre 'Dungeon Siege' - Kralj Konreid (Burt Reynolds) pokušava obraniti svoje kraljevstvo Ehb od zlog osvajača Galliana (Ray Liotta), koji ga pokušava zbaciti s prijestolja. Gallian šalje strašnu vojsku životinjskih ratnika – krugsa, koji ubijaju i uništavaju sve na putu. Kada mu krugsi ubije sina i otme ženu Solanu (Claire Forlani), miroljubivi farmer Damion (Jason Statham) kreće u potjeru. Pomažu mu stari prijatelj Norick (Ron Perlman) i čarobnjak Merick (John Rhys-Davies), koji se zajedno s njim bore da oslobode Solanu...


'In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale', r. Uwe Boll, trailer

Kao i uvijek, najveći je misterij kako Boll uspije nagovoriti dosta poznate glumce da glume u njegovim filmovima. Casting za ovaj stvarno je impresivan: Jason Statham, Leelee Sobieski, John Rhys-Davies, Ray Liotta, Ron Perlman, Claire Forlani, Kristanna Loken, plus kralj akcijskih filmova - besmrtni Burt Reynolds (snimite mu izraz lica na NASLOVNOJ slici). 

Osim što je očito 'posudio' dosta motiva od 'Gospodara prstenova' (čak i jednog glumca - Johna Rhysa-Daviesa), oni koji su film vidjeli tvrde da djelomično kopira i 'Matrix'?!, a već je upao i na listu 100 najgore rangiranih filmova na IMDB-u (42. mjesto), a glavna su mu konkurencija ostali Bollovi filmovi poput 'Bloodraynea' ili 'Alone in the Dark'.

Službenu svjetsku premijeru film je imao 22. srpnja na Fantasia Film Festu, a kao gost je bio najavljen i Uwe Boll, kojemu se osobno u lice moglo reći što se misli o filmu. Nadamo se da su gledatelji ipak bili oprezni – sjetite se kako završavaju njegovi kritičari...

Komentari
A: damirooo 31.05.2008 Pogledaj profil

ma kakav uwe-katastrofa od redatelja