3 trailera: svijet na rubu propasti - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      3 trailera: svijet na rubu propasti

3 trailera: svijet na rubu propasti

Michael Caine opet rimejka vlastiti film, Paul Haggis angažiran je oko Iraka, a DiCaprio se brine za spas čovječanstva.

s.p. 11.07.2007 0 komentara

3 trailera: svijet na rubu propasti

Nikako nam se ne piše dobro. Hollywood je kronično bez ideja, rat u Iraku ne prestaje, a ekološke katastrofe vrebaju sa svih strana. Ili stanje takvo samo u našem današnjem trailer parku?

Ajmo redom. U remake groznici koja trese svijet filma, jedan čovjek pokazuje znakove posebne zaraženosti. Michael Cane iz nekog razloga neprestano igra u novim verzijama filmova koji su ga proslavili. Tako se u cameo ulozi pojavio u novoj verziji trilera 'Sredite Cartera',i izbliza promatrao što Sylvester Stallone radi od ulege koju je sam odigrao davne 1971. A samo godinu dana nakon izvornog 'Cartera', 1972., Caine je u filmu 'Sleuth' (adaptaciji Tonyem nagrađene drame Anthonyja Shaffera) glumio Milu Tindlea, mladog frizera koji ukrade ženu književniku Andrewu Wykeu (Laurence Olivier), a zatim postaje predmet perfidne osvete. Već pogađate i taj je film doživio remake, samo što u njemu igra ostarjelog književnika, a njegovu izvornu ulogu, mladića - zavodnika, preuzeo je - Jude Law (koji je, kad već cjepidlačimo već jednom remakeao Canea i to u fimu -. Alfie). Novi 'Sleuth' režirao je Kenneth Branagh, po scenariju nobelovca Harolda Pintera, a premijerno će biti prikazan u Veneciji.


Sleuth, r: Kenneth Branagh 

Iako se još vode rasprave o tome je li njegova 'Fatalna nesreća' zaista zaslužila Oscara, svi se slažu da Paul Haggis zna okupiti i iskoristiti brojne glumce, pa i one nepravedno zapostavljene. U njegovom novom filmu,'In the Valley of Elah', tako glume : Tommy Lee Jones, Susan Sarandon, Charlize Theron, Jason Patric, Josh Brolin i James Franco. Angažirani Haggis ovaj put snima inspiriran člankom iz 'Playboya', o ratnom veteranu (Tommy Lee Jones) i njegovoj ženi (Susan Sarandon) u potrazi za sinom vojnikom koji je nakon povrtaka iz Iraka zagonetno nestao, a pomaže im policijska istražiteljica (Charlize Theron)...  Spomenuti članak napisao je Mark Boal, a onda ga s Haggisom preradio u scenarij... Kako je sve to na kraju ispalo, provjerite barem djelomično ovdje:


'In the Valley of Elah', r: Paul Haggis

Anagažiran je i Leonardo DiCaprio, koji je inspiriran Al Goreovim ekološkim angažmanom i sam uskočio u iste vode i producirao dokumentarac 'The 11th Hour' U režiji Leile Conners Petersen, filmu objašnjava kako ljudi negativno utječu na ekosustav, i što je potrebno da se katastrofalan trend promijeni, a sve to uz prizore posljedica 'Katrine' i ugroženih pingvina...,Film prati i službeni sajt s puno dodatnog materijala, uključujući i clip u kojem Stephen Hawking educira kino publiku. Američka premijera filma zakazana je za 17. kolovoza, a vi trailer možete pogledati odmah...


'The 11th Hour', r: Leila Conners Petersen

Komentari

Nema komentara.