Felliniju u čast - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Felliniju u čast

Felliniju u čast

Desetogodišnjica smrti velikog talijanskog redatelja Federica Fellinija bit će posebno obilježena u rodnom Rimu i Guggenheim muzeju u New Yorku.

15.10.2003 0 komentara

Nakon što smo uspjeli osvijestiti frustracije iz djetinjstva, te si nabiti nove zbog odgoja vlastite djece, što nam je sve zakuhao ženski dvojac iz Naklade Pelago objavivši tri knjige danskog obiteljskog terapeuta Jespera Juula (a čujemo da ih je u pripremi još toliko!), spremni smo za jedno sasvim drugačije štivo.

Ovoga puta iz pera višeg asistenta na Odsjeku za klasičnu filologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te filologa, znanstvenika i istodobno kolumnista, blogera i ljubitelja SF-a, Nevena Jovanovića, stiže nam zbirka kolumni objavljivanih u Zarezu pod nazivom Noga filologa (u izdanju istog ženskog dvojca iz Pelaga).

O knjizi, prema abecednom redu, govore Nataša Govedić i Sinan Gudžević, dok će kao iznenađenje večeri latinsku poeziju svirati i, štoviše, pjevati Dada Horvat s prijateljima.

I sve to u nazočnosti samog autora koji nam piše o Billu Gatesu i Pliniju, ekipi za očevid i trojanskim junacima, bosanskim guslarima i Homeru, Ciceronu kao Gregory Pecku, Ovidiju, Bradu Pittu, golim Grcima, pa čak i jednom praščiću sa svojom obitelji. Radi se o nadasve osebujnoj knjizi još osebujnijeg autora prepoznatljiva rukopisa.

Komentari

Nema komentara.