Ang Lee ima svoju 'Casablancu' - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ang Lee ima svoju 'Casablancu'

Ang Lee ima svoju 'Casablancu'

Dokopali smo se trailera za 'Lust, Caution', romantičnu ratnu dramu koja je tako dobra da inspirira vlastite likove na stvaranje pjesama.

s.p. 03.07.2007 0 komentara

Ang Lee ima svoju 'Casablancu'

Prvi film Anga Leeja nakon 'Planine Brokeback' je još jedna romantična priča, špijunski triler smješten u Šangaj za vrijeme Drugog svjetskog rata. Scenarij 'Lust, Cautiona' je adaptacija kratke priče Eileen Chang, koju je scenaristički prilagodio Wang Hui-Ling, scenarist Leejevog 'Tigra i zmaja'.

Da li zbog azijske romantično-egzotične atmosfere, elegantnog stila 40-tih, ili zbog glavnog glumca Tonyja Leunga ('2046','In the Mood for Love'), ali trailer podsjeća na djela velikog Wong Kar Waija. U svakom slučaju, film će zbog heteroseksualne tematike imati širu publiku nego 'Brokeback', jedino je pitanje da li će azijska romansa Amerikancima biti daleka, pa požele snimiti neki svoj rimejk u stilu 'Casablance'.


'Lust,Caution', r: Ang Lee, trailer 

Tony Leung tumači gospodina Yeea, moćnog političara koji vlada gradom, a njegovu ženu tumači Joan Chen, poznata iz 'Twin Peaksa'. Tang Wei debitira kao Wang Jiazhi, mlada žena koja se nađe uvučena u opasnu igru ubojstava i raznih političkih i emocionalnih intriga. Jednu od uloga tumači i Wang Lee Hom, glumac i pjevač koji je izdao spot za pjesmu inspiriranu filmom, a snimatelj spota je Rodrigo Prieto koji je snimio ovaj, kao i brojne druge Leejeve filmove. Posebna je zanimljivost da je kao autor teksta i glazbe pjesme potpisan Kuang Yu-Min, a to je ime lika (?!) kojeg tumači Wang Lee Hom u 'Lust, Cautionu'. Da bi otkrili neku tajnu vezu između Wanga i lika kojeg tumači, očito će trebati pogledati film.


Spot Wang Lee Homa

Najavljena je ograničena kino distribucija u Americi u rujnu, a u to vrijeme imat će i svoju europsku premijeru na festivalu u Veneciji. Nadamo se da ćemo i mi uskoro vidjeti film, barem u sklopu nekog festivala, a dobre vijesti su da se distribucije prihvatila distributerska kuća koja je progurala i 'Brokeback', Focus Features sa producentom Jamesom Schamusom.

 

Komentari

Nema komentara.