Dobrodošli u Ujedinjene Narode! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Dobrodošli u Ujedinjene Narode!

Dobrodošli u Ujedinjene Narode!

Ujedinjeni Narodi su napokon odlučili filmašima otvoriti vrata svojih dobro čuvanih ureda. Veliku čast će imati slavna ekipa okupljena oko filma 'The Interpreter'.

30.01.2004 0 komentara

Dobrodošli u Ujedinjene Narode!

BBC je objavio da će se novi film redatelja Sidneya Pollacka, u kojem će glumiti Nicole Kidman i Sean Penn, snimati u sjedištu UN. To je zaista rijetkost jer je pristup u njihove prostorije već desetljećima odbijan za sva snimanja osim dokumentarnih.

'The Interpreter' je triler o međunarodnoj zavjeri usmjerenoj protiv afričkih državnika, s Nicole Kidman u glavnoj ulozi. Ona će glumiti Silviu Broome, koja je UN-ova prevoditeljica iz Južne Afrike. Na svoju nesreću, Silvia slučajno čuje neslužbene razgovore u Velikoj Vijećnici UN-a, a to što je čula može dovesti do rušenja Vlade. No, njezina je najveća briga sačuvati vlastiti život i navesti nekoga da povjeruje u njezinu tajnu.

Glasnogovornica UN-a je izjavila kako je ovo prvi put u povijesti da je Glavno Vijeće s Kofijem Annanom i predsjednicima Vijeća sigurnosti dozvolilo da se igrani film snima u zgradi UN-a. Izdavanje dozvole Pollackovom filmu opisala je kao pokušaj da se demistificira organizacija UN-a i da se ljudima da uvid u to što oni rade i kako taj rad izgleda.

Dosad je UN odbio čak i Alfreda Hitchcocka koji je 1959. tamo htio snimati dio svog klasika 'Sjever - sjeveroistok'. Čileanski ambasador Herald Munoz (koji ovaj mjesec presjedava Vijećem Sigurnosti) rekao je Reutersu da je jedini upit o dozvoli dobio od svog španjolskog kolege koji se zapitao zašto je baš ovaj film postao iznimka.

Skloni smo misliti da se ambasadorima svidjela ideja što će na hodnicima susretati Nicole Kidman, ali i ona je prije nekoliko godina ostala pred vratima. Naime, 1997. je zajedno s George Cloonyem snimala 'The Peacemaker', film o bombaškoj zavjeri protiv UN-a i najbliže što su mogli doći zgradi je bilo na ulici ispred. A to je bilo i prije 11. rujna i sveopćeg američkog paničarenja oko sigurnosnih mjera. 

Možda je razlog u Pollocku koji je jedan od najcjenjenijih holivudskih redatelja i producenata. Njegovi filmovi uključuju i hit 'Tootsie' s Dustinom Hoffmannom, Oscarom nagrađen 'Out of Africa', romantičnu komediju s Gwyneth Paltrow, 'Sliding Doors', i 'The Talented Mr Ripley'. A možda im je jednostavno dosadilo skrivati se od javnosti.

Snimanje filma započeti će u ožujku, a zasad se ne zna da li će se itko od Un-ovog osoblja, zaposlenika ili dužnosnika pojaviti u filmu.

Komentari

Nema komentara.