Redateljska posla - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Redateljska posla

Redateljska posla

Sam Raimi opet radi hororce kao u mladosti, Wiseman i Caruso bore se za stripovsku akciju, a Campbell je nabrijan preko 200 na sat – u vlaku.

s.p. 08.06.2007 0 komentara

Redateljska posla

Nakon što je producirao 'Kletvu', redatelj Raimi se  vraća svojoj staroj ljubavi – hororu. Raimi sa svojom produkcijskom kućom Ghost House radi dvije serije za FEARnet, sajt posvećen hororu i trileru, a koji nudi 'video-on-demand' uslugu, odnosno opskrbljuje korisnike interneta i mobilne telefonije filmovima i serijama. Prva je u javnost izišla serija 'Devil's Trade' /NASLOVNA/, čije epizode već možete gledati online, a prati troje tinejdžera koji su pod prokletstvom nakon što kupe drveni križ preko interneta. 

Pravi fanovi horora sjećaju se i starih Raimijevih filmova, koada je umjesto filmova za obiteljsku zabavu radio kultne hororce koji su bili zabranjivani zbog maštovitih ideja. Naravno, govorimo o serijalu 'Evil Dead', koji je još uvijek popularan pa Raimi, osim što štanca 'Spidermane', razmišlja i o novom sequelu 'Evil Deada'. Zadužio je brata Ivana, koji je s njim napravio scenarij za treći 'Evil Dead', da počne raditi na scenariju za četvrti dio, a spominje se i mogućnost remakea nekog od prethodnih nastavaka.

I dok se braća Raimi ne mogu odlučiti što bi snimali, producenti 'Wolverinea', X- men 'spin-offa', ne mogu se odlučiti tko bi im režirao. Film koji se, kako mu i ime kaže, bavi likom kojeg u X-man serijalu tumači Hugh Jackman, zasad u kuloarima povezuju s dvojicom redatelja. Prvi je DJ Caruso, čiji film 'Paranoja' uskoro stiže u domaća kina, a inače je poznati TV redatelj. Režirao je i seriju o junakinji s natprirodnim moćima 'Dark Angel', no ista je, više nego po osobitoj kvaliteti zapamćena po trikou Jessice Albe u naslovnoj ulozi. Drugi potencijalni redatelj je Len Wiseman, koji ipak ima iskustva u režiranju akcijskih junaka s kandžama – budući je kao scenarist i redatelj potpisao Underworld, u kojem se sukobljavaju vukodlaci i vampiri.  

Zašto su relativno nepoznati redatelji u igri za prestižan naslov jednaka je nepoznanica kao i ona zašto se Martin Campbell, nakon uspjeha posljednjeg Bonda ne bavi njegovim 22 nastavkom. Campbell je uskrsnuo Jamesa Bonda, prvo  komercijalnim 'Zlatnim okom', a zatim i s netipičnim 'Casino Royaleom', dokazavši se i kao uspješan redatelj akcijskog serijala o Zorrou. No, njegov slijedeći projekt  'Unstoppable' bavi se vlakovođom i kondukterom koji se u lokomotivi utrkuju sa odbjeglim vlakom punom otrovnog otpada. Nalaze se u stisci s vremenom jer moraju zaustaviti 'pomahnitali vlak' prije nego izleti sa šina i otruje gradić pored željeznice. Scenarij  je napisao Mark Bomback, specijalist za napete akcijske filmove – zadnje što je napisao je 'Die Hard 4.0', a od eventualne podjele još nema ni p. No, s obzirom da Bruce Willis zadnjih dana nagovješta peti nastavak svoje franšize možda se 'Unstoppable' pretvori u 'Umri muški u vlaku'.

Komentari

Nema komentara.