Vijesti s glumačke burze - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Vijesti s glumačke burze

Vijesti s glumačke burze

O'Toole i Keith Carradine ne daju se u penziju, a Russell Crowe ide u producente – nakon što sredi onog prokletog Robina Hooda i otme mu curu.

s.p. 06.06.2007 0 komentara

Vijesti s glumačke burze

Peter O'Toole je nakon (osme!) nominacije za Oscara dobio još jednu ulogu koja bi mu mogla donijeti priznanja. Predstavnik Showtime Entertainmenta izjavio je da je za TV seriju 'The Tudors' tražio stasitog glumca, pa je zato izabrao karizmatičnog O'Toolea da glumi papu Pavla III. Taj papa je poznat po tome da se suprotstavio Henryju VIII i njegovoj želji da dobije silne razvode, a njihov sukob bio je uvod u crkveni raskol i vjerske ratove. O'Toole je već glumio uloge velikaša, pa je tako igrao Henryja II u 'Becketu' i u 'Zimi jednog lava', a nedavno je igrao i ulogu kralja Prijama koji zdvaja nakon brojnih pokolja u 'Troji'. Jonathan Rhys Meyer je izabran za ulogu Henryja VIII, što znači da će nakon 'Match pointa' opet glumiti tipa koji se želi riješiti svoje supruge, a to će u seriji učiniti više puta.

Ni ostarjeli Keith Carradine još ne ide u penziju, nego ulazi u seriju 'Dexter' kao jedan od glavnih glumaca. Serija koju hrvatski gledatelji zasad mogu pratiti samo na kabelskoj televiziji, ima vrlo maštoviti koncept. Dexter (Michael C. Hall'Six Feet Under') je psihopat koji radi u policiji kao psiholog koji je stručnjak za serijske ubojice, a i sam masovno ubija, no samo - druge serijske ubojice. Carradine će u seriji glumiti agenta FBI-ja koji istražuje Dexterova ubojstva, a pritom se zaljubi u Dexterovu sestru (Jennifer Carpenter'Egzorcizam Emily Rose') koja također radi u policiji.

Dustin Hoffman i Emma Thompson će se zaljubljeno družiti, ali samo na ekranu i to u  romantičnoj drami Joela Hopkinsa 'Last Chance Harvey'. Snimanje filma počinje u rujnu, a priča govori o muškarcu (Hoffman) koji se protiv svoje volje nađe u društvu jedne žene (Thompson), i to baš dok dolazi u London na vjenčanje svoje kćerke. Oboje glumaca trenutačno se pojavljuje u raznim filmovima za mlade, Hoffman nastupa u fantastičnoj komediji  'Mr. Magorium's Wonder Emporium', a Thompson glumi u sigurnom ljetnom hitu, 'Harryju Potteru i redu feniksa'.

Kao i dosta ostalih uspješnih glumaca, i Russell Crowe je osnovao svoju producentsku kuću, te ju je nazvao 'Fear of God Films', čime valjda želi utjerati 'strah Božji' u kosti novinara i filmskih kritičara. Njegov prvi projekt također ima 'strašan' naziv, 'Dolce’s Inferno', a nije povijesni ep, horor ili akcija, već – romantična komedija o tračerskom kolumnisti koji se zaljubljuje i upada u nevolje. Crowe je kupio scenarij i producirat će film, ali u njemu neće glumiti. Jedan od razloga zašto se neće bakćati s glumom je i taj što za Ridleya Scotta treba glumiti u 'Nottinghamu'. Kao što smo vam već javili, priča je opet vezana za romansu - nova verzija Robina Hooda uključuje ljubavni trokut Robina Hooda, Marion i šerifa (!). Brian Helgeland ('L.A.povjerljivo') još prerađuje staru verziju scenarija, pa snimanje neće tako skoro početi.

 

 

 

Komentari

Nema komentara.