Woodyju ne ide pa ne ide - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Woodyju ne ide pa ne ide

Woodyju ne ide pa ne ide

Patentirao je lik neurotičnog luzera, a na putu je i da sam to postane. Cannes mu je odbio prikazati film, čak i van konkurencije.

s.p. 29.05.2007 0 komentara

Woodyju ne ide pa ne ide

A baš mu je bilo krenulo...Nakon neugodnog razvoda i skandala oko (polu)pedofilske veze sa pokćerkom Soon-yi, karijera Woodyja Allena počela je stagnirati, i kritičari su već počeli predviđati da nikad više neće imati kvalitetne i uspješne filmove. Zatim je 2005. došao 'Završni udarac', koji je bio veliki komercijalni uspjeh za ostarjelog Woodyja, te je zaradio 23 milijuna dolara kod kuće, a preko 62 milijuna u inozemstvu. Bila je to najveća zarada za Allena u zadnjih 20 godina, i odlična prilika da se s mladim i svježim glumcima predstavi mlađoj publici. 

Visok profit i vrlo dobre recenzije kritičara motivirali su Allena da nastavi snimati sa ekipom koja dobiva. Tako je snimio 'Scoop', još jedan film sa svojom novom muzom, mlađahnom Scarlett Johannson i sličnom pričom, Amerikanka u Londonu ljubavno se spetlja s britanskim velikašem.

No, 'Scoop' je ostvario slabe rezultate u (ograničenoj) kino-distribuciji u SAD-u, koštao je 4 milijuna, a zaradio tek 10, a u Velikoj Britaniji u kojoj je snimljen čak nij eni pušten u kina, pa sad distributeri već okreću glavu kada im nudi Allenov film.

Kao da to nije dosta, uprava festivala u Cannesu je Allenov njegov najnoviji film 'Cassandra's Dream', s Ewanom McGregorom i Colinom Farrellom odbila prikazati čak i van konkurencije nazivajući ga 'neprikladnim'!!! Priča istog vrti se oko dva brata (Farrell & McGregor) koji žive u južnom Londonu i u čiji život slučajno ušeta mlada žena (Hayley Atwell). Jedan od njih zaljubi se u nju, nakon čega mlada dama postaje svjesna svoje privlačnosti koju potom iskoristi ne bi li dvojicu braće nagovorila na zločin i međusobno zavadila... Što u svemu ovome nije bilo prihvatljivo Cannesu, vrag ćega znati, ali činjenica je da film na tamošnjoj tržnici nikako nije mogao naći ni distributera.

Nepotvrđene glasine kažu kako su mu se na kraju ipak smilovala braća Weinstein, te da će u ograničenu distribuciju 5. listopada. Vrijeme dotad Woody će neurotično trošiti na novom setu, koji je kako smo vam već pisali smješten u Barceloni. U filmu radnog naslova 'Midnight in Barcelona' glumit će Javier Bardem, Penelope Cruz i - Scarlett Johannson, a priča se opet(!) vrti oko strankinje koja se nađe u velikom gradu i u velikoj romansi...

Je li to pokušaj da se popravi 'Scoop' ili nešto sasvim drugo, saznat ćemo uskoro, so stay tuned. 

 

Komentari

Nema komentara.