Filmovi su – popušili - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Filmovi su – popušili

Filmovi su – popušili

Od danas, pa nadalje i u buduće, pušenje na filmu (barem u Americi) skoro da je – zabranjeno. Pucanje i ubijanje, naravno, nije.

filmski.net 10.05.2007 0 komentara

Filmovi su – popušili

Kad smo vam prije jedva tri mjeseca javili da je u Americi krenula velika kampanja protiv konzumacije duhana na velikom ekranu, ni sanjati nismo mogli da će ista dati rezultate u tako kratkom roku. No, Jack Valenti se još nije ni ohladio, a Motion Picture Assn. of America objavila je sinoć kako će ubuduće predikate za filmove dodjeljivati ne samo temeljem dobi likova koji u nekom filmu konzumiraju duhan, već  i po samoj činjenici da se netko na velikom platnu usudio zapaliti.

Osim kampanje o kojoj smo pisali, naporima za zabranu pušenja u američkim filmovima pridružila se i Harvard School of Public Health', čiju temeljitu prezentaciju na istu temu možete pogeldati ovdje.

Elem ujedinjeni napori američke mlađarije i tamošnjih dušebrižnika javnog zdravlja protjerali su s velikih ekrana cigaretu, no zato su primjerice najnovijem nastavku 'Die Hard' dodijelili predikat PG-13. Oružje, ruku na srce, nije ni približno opasno kao cigarete.

Komentari

Nema komentara.