Terminator is back - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Terminator is back

Terminator is back

Obećao je 'I'll be back' i evo ga. Kuhaju se nastavci 4, 5, i 6 i TV serija, iako je Arnie bolestan, a Cameron ne snima. Producenti svejedno sanjaju miljune.

s.p. 10.05.2007 0 komentara

Terminator is back

Mala i nepoznata produkcijska kuća 'Halycon', čiji su osnivači jedan bivši kreativni direktor marketinške agencije i jedan broker, dugo je naganjala prava za 'Terminatora', a zatim ih konačno uspjela i otkupiti od producentskog para Andrew Vajna/Mario Kassar, nagađa se, za desetke milijuna dolara.

Kompanija koja se zasad kao jedinim uspjehom može pohvaliti nagradom svom nama nepoznatom 'Cook-Off!' na HBO Aspen Comedy Festivalu, nakanila je zaraditi milijune na oživljavanju prije 4 godine upokojene franšize, a osim tri nova filmska nastavka obećavaju i nove računalne igre, igračke i druga čudesa. 

Da dečki misle ozbiljno dokazuje i činjenica da je predprodukcijom četvrtog nastavka 'Terminatora', već počela, a premijeru najavljuju za 2009.

Scenarij Johna Brancata i Michaela Ferrija već je gotov, kao redatelj se spominje Jonathan Mostow, a još je nejasno hoće li se itko od stare ekipe (Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick) vratiti 'na mjesto zločina'.

Zna se da će Nick Stahl igrati Johna Connora, no svi se pitaju hoće li na set navabiti ostarjelog i bolesnog guvernera Schwarzeneggera, ili će  – jao - snimati bez njega. U Arnijevom ugovoru, navodno, stoji da je obvezan pojaviti se u četvrtom filmu, što bi doduše moglo značiti i u prolazu, tj. u cameo ulozi.

U svakom slučaju, James Cameron je već davno odbio suradnju na snimanju novih nastavaka, čija prva dva dijela vjerni fanovi ionako jedine priznaju kao izvorne, dok treći nastavak uglavnom smatraju samo trošenjem stare slave.

A istu su odlučili još malo trošiti i već spomenuti producenti Andrew Vajna i Mario Kassar, koji su Halyconu prodali filmska, ali ne i TV prava, pa sami kuhaju 'Terminatorov' spin-off serijal 'The Sarah Connor Chronicles', u kojem je glavni lik originalna Terminatorova žrtva - Sarah Connor. Scenarist serije bit će  Josh Friedman ('Rat svjetova'), a redatelj pilota je iskusni tv redatelj David Nutter ('Obitelj Soprano', 'Dosjei X'). Radnja serije odvija se između događaja u drugom i trećem filmu trilogije, a umjesto Linde Hamilton koja je glumila Sarah u filmu, u seriji će njen lik glumiti Lena Headey, koja je zapamćena kao spartanska kraljica u filmu '300'. Termin emitiranja pilot - epizode još se ne zna, ali će vjerojatno biti emitirana na jesen 2007.

Komentari

Nema komentara.