Rušinovićev Buick parkiran u Fargu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Rušinovićev Buick parkiran u Fargu

Rušinovićev Buick parkiran u Fargu

Roman Miljenka Jergovića u film Gorana Rušinovića pretakao se u američkom Fargu, a do završetka mu fali još malo Bosne i snijega.

filmski.net 10.05.2007 0 komentara

Rušinovićev Buick parkiran u Fargu

Nakon više od dvije godine priprema, Goran Rušinović trenutno montira prvi dio filma 'Buick Rivera', a po istoimenom romanu Miljenka Jergovića. Prođajne muke trajale su dugo, jer je Buickova financijska konstrukcija sklapana u međunarodnoj koprodukciji (Hrvatska, BiH, SAD, Njemačka i Velika Britanija), nakon što je prošla na sarajevskom Cinelinku i utržila partnere u Cannesu.

Scenarij za film napisao je sam Rušinović, i kaže da isti minimalno odstupa od Jergovićeva izvornika, u kojem pak sve zakuha jedna muška opsesije automobilima. No likovi su, dakako, bosanski imigranti koji su u zemlju hamburgera i Buick Rivere donijeli prtljagu svojih prijašnjih života, i koja u Americi osim što dobiva na egzotici biva upletena i u priče o talibanima...

fotografija sa seta 'Buick Rivere'

Prvi je dio filma  sniman u Americi, točnije u pitoresknom Fargu u Sjevernoj Dakoti, istom onom u koji je smještena radnja istoimenog filma braće Coen. No, Coeni u pravom Fargu nisu proveli ni dana već su ga snimili na drugoj lokaciji u – Kanadi, a Rušinović i društvo tamo su kampirali puna dva mjeseca da bi zbog silnog snijega i leda snimali tek 22 dana. No, nisu stigli sve obaviti pa će se u Ameriku vratiti krajem prosinca, nakon što u rujnu snime bosanski dio priče.

Dotad će ispred Buickove kamere u glavnim ulogama paradirati Slavko Štimac i Leon Lučev, te amerikanka Aaime Clayn, dok je iza kamere Igor Martinović koji u svom impresivnom portfoliu ima i 'Gospođicu', te friškog pobjednika Sundancea 'Padre Nuestro', a trenutno snima s Toddom Solondzom ('Happines', 'Palindromi', 'Pričam ti priču').

fotografija sa seta 'Buick Rivere'

Buick se uz sve ovo može pohvaliti još i činjenicom da je prvi domaći film kojemu je i prije kraja snimanja uspjelo naći sales agenta i to jednog od jačih europskih 'igrača' - Bavaria Film Intenational. Stoga je izvjesno da prave putešestvije za 'Buick Riveru', tek započinju...

 

Komentari

Nema komentara.