Cruise neće na Hitlera? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Cruise neće na Hitlera?

Cruise neće na Hitlera?

Potomci pukovnika von Stauffenberga koji je 1944. pokušao ubiti Hitlera ne žele ni čut' za Toma Cruisea u ulozi njihova hrabrog djeda.

p.h. 27.03.2007 0 komentara

Cruise neće na Hitlera?

Prošli tjedan smo najavili kako Tom Cruise i Paula Wagner za United Artists kuhaju veliku priču iz 2. svjetskog rata, ovdje. Scenarij koji potpisuju Bryan Singer i Christopher McQuarrie ('Privedite osumnjičene') pripovijeda o Clausu Schenku Graf von Stauffenbergu, pukovniku Wehrmachta koji je 20.07. 1944., podmetnuvši bombu u kovčeg ispod Hitlerova stola ubio nekoliko ljudi, no ne i samog Fuhrera.

Stauffenberga, koji je nakon pokušaja atentata uhićen i pogubljen, trebao bi glumiti sam Cruise. No, potomci slavnog atentatora nisu zadovoljni ovakvim razvojem situacije, te smatraju da Cruise nije osoba koja bi trebala utjeloviti njihovog pretka, javlja Guardian, jer bi mogao slavu njihova djeda iskoristiti za promociju Scijentologije. 'Nemamo ništa protiv Cruisea, ali zabrinuti smo da će film biti financiran sredstvima scijentološke sekte i biti iskorišten za njihovu propagandu. Na žalost, ne možemo ništa napraviti jer je djed povijesna ličnost', rekao je grof Caspar Schenk von Stauffenberg, atentatorov unuk.

Film, kojeg režira Bryan Singer, zvat će se 'Valkyre' po kodnom imenu tajne von Stauffenbergove operacije koja je pak naziv dobila po istoimenoj Wagnerovoj operi, a snimat će se u Berlinu i Istočnoj Europi.

Komentari

Nema komentara.