100 lica i 2 kopita gospodina Jonesa - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      100 lica i 2 kopita gospodina Jonesa

100 lica i 2 kopita gospodina Jonesa

Jeti, Faun, Blijedo čudovište i Abe Sapien, predstojeći Silver Surfer, čudovište iz kabineta... Dame i gospodo, upoznajte veličanstvenog Jonesa.

p.h. 16.02.2007 0 komentara

100 lica i 2 kopita gospodina Jonesa

Ako i niste gledali 'Faunov Labirint' Guillerma Del Tora, sigurno ste na nekom od najavnih plakata uhvatiti jeziv pogled s ruku Blijedog čudovišta. To čudovište, kao i Fauna iz istog filma, ali i Pencil Heada iz 'Mistery Men', Abe Sapiena iz 'Hellboya', Klauna iz 'Batman: Povratak', Augustusa Margarya iz 'Adaptacije', Robota broj 7 iz 'Benchwarmersa', Yetija iz 'Monkeybonea', Cesarea iz David Fisherovog remakea 'Kabinet Dr. Caligarija' glumi isti čovjek, dežurno hollywoodsko čudovište, tanki, savitljivi i vrlo visoki Doug Jones.

Doug Jones

Osim što je sad već velika zvijezda, 47-godišnji Doug je profesionalni mimičar s višegodišnjim stažem u jednom parku u Cincinnatiju i kontorcionista iliti profesionalni gumiflex. Začudili biste se kad biste znali koliko su savitljivi mimičari traženi, posebno u reklamama za deterdžente, otkrio je Doug u jednom intervjuu.

Snimio je preko 100 reklama, brdo spotova (Madonna, RHCP, Marilyn Manson...), no najveći karijerni skok doživio je nakon što je bio McDonald’sova maskota Mac Tonight. Poslovi su stizali jedan za drugim, i to najčešće najčudnijim putevima - preporukama mehaničara, maketara, kipara...


Rađanje čudovišta

Šminkerima iz tima DDT Efectos Especiales 'Faunovog labirinta' trebalo je oko 5 sati da zažbukaju skoro 2 m visokog Douga koji je još morao balansirati na produžecima za noge koji su kasnije digitalnom tehnikom pretvoreni u kopita, a kao da mu to nije bilo dovoljno, u facijalnu masku bio je ugrađen dosta bučan sustav za daljinsko pomicanje, pa je Doug morao naučiti napamet i svoj i tekst Ivane Baquero (Ofelia) i to na arhaičnom španjolskom.

Trenutno igra u novom nastavku SF akcije 'Fantastična četvorka': 'Fantastic Four and The Silver Surfer', i to u naslovnu ulogu srebrnog superjunaka koji na svojoj dasci klizi galaktičkim prostranstvima, a slijedi suradnja s Guillermom del Torom na 'Hellboyu 2'.

Skromni i genijalni Doug intervjuiran je na Twitchu - ovdje, a podrobno opjevan na službenom siteu.

Komentari

Nema komentara.