Muška posla - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Muška posla

Muška posla

Gael García i Diego Luna su 'Robustni i pretenciozni', Russel Crowe je zli šerif u revidiranom Robinu Hoodu, a Scorseseov 'Pokojni' uskrsava za Warner Bros.

filmski.net 01.02.2007 0 komentara

Muška posla

Vrući meksički dvojac Gael García Bernal i Diego Luna ponovno će zasjati zajedno na filmskom platnu. Mlađi braco popularnijeg Alfonsa, Carlos Cuaron, scenarist filma 'I tvoju mamu također' snima niskobudžetni film 'Rudo y Cursi' ('Robustni i Pretenciozni') o rivalstvu između dva brata, profesionalna nogometaša. Za sad se, osim toga da će meksički duo obnašati naslovne uloge, zna samo da će film biti snimljen u Meksiku, te da producentskom palicom maše Alfonso Cuaron.

I dok im u filmovima vole davati suparničke uloge, Gael i Diego se privatno jako dobro slažu te u Meksiku od 02,02. do 29.03 promoviraju drugo izdanje svog putujućeg dokumentarnog filmskog festivala Ambulante koji starta u Cancunu, a završava u Tijuani.

Na napetom nadmetanju produkcijskih kuća New Line, Warner, Sony i DreamWorks, Universal je ugrabio specijalna prava na film 'Nottingham' u pogodbi koja će ponovno ujediniti Russela Crowea i Imagine Entertainment. Crowe će glumiti nottinghamskog šerifa u ponešto revidiranoj priči o Robinu Hoodu. Scenaristi Ethan Reif i Cyrus Voris (serijal 'Sleeper Cell') će junaka koji je otimao bogatima da bi dao siromašnima prikazati s manje vrlina no što je to uobičajeno, šerif će biti nešto uglađeniji, a dio radnje će se baviti ljubavnim trokutom na relaciji Marion – Robin – Šerif.

Film producira Brian Grazer 'od Imagine Entertainmenta', pa postoje velike šanse da će se u redateljskoj stolici naći Ron Howard ('A Beautiful Mind', 'Cinderella Man') ili pak Ridley Scott koji za tu kuću upravo završava 'American Gangster', naravno, pod uvjetom da je netko od gorenavedenih zaineteresiran za priču.

Premda je izgubio u licitaciji za 'Robina Hooda', Warner Bros. ima svog konja za trku. I to kakvog. U pripremi je nastavak 'Pokojnog', najvećeg komercijalnog uspjeha Martina Scorsesea koji je za Oscara nominiran u čak 5 kategorija. Pregovori sa scenaristom Williamom Monahanom su u tijeku, a jedini je problem - radnja. S obzirom da film završava krvoprolićem u kojem umiru gotovo svi junaci, nastavak će se koncentrirati oko lika narednika Dignama (Mark Wahlberg), a trebao bi biti uveden i novi lik (kojeg će glumiti Robert De Niro).

U nedostatku inspiracije, Monaghan bi se mogao poslužiti i originalnom formulom s obzirom na to da je 'Pokojni' remake hongkonškog filma 'Pakleni poslovi', koji je prvi dio trilogije. Naime, u verziji hongkoškog redatelja Wai Keung Laua 'Pakleni poslovi 2' iznose događaje koji prethode radnji u prvom dijelu, tako da bi 'Pokojni 2' mogao biti i prednastavak 'Pokojnog'. Warner Bros navodno namjerava uložiti 125,2 milijuna dolara u snimanje nastavka.

Komentari

Nema komentara.