Ennio Morricone konačno dobiva Oscara - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ennio Morricone konačno dobiva Oscara

Ennio Morricone konačno dobiva Oscara

Legendarni kompozitor glazbe za špageti vesterne, autor preko 300 originalnih filmskih skladbi konačno u 78. godini dobiva AMPAS-ov kipić.

p.h. 14.12.2006 0 komentara

Ennio Morricone konačno dobiva Oscara

Ennio Morricone, legendarni kompozitor koji je u svojoj 45-godišnjoj karijeri stvorio preko 300 originalnih filmskih skladbi, na predstojećoj, 79. dodjeli Oscara dobit će počasni kipić za životno djelo, javlja Variety.

78-godišnjem Talijanu koji je, između ostalog, pridonio definiciji špageti vesterna originalnim skladbama za filmove Sergia Leonea ('Za šaku dolara', 'Dobar, loš i zao', 'Bilo jednom u Americi'...) Oscar se smiješio već pet puta, i to za originalne skladbe u filmu 'Days Of Heaven', 'Misija', 'Nesalomljivi' i 'Malena'). AMPAS-ovci su tek sad odlučili počastiti Morriconea zbog velebnih dostignuća u filmskoj glazbi.

Kompozitor je izjavio kako je vrlo zahvalan na odanoj mu počasti, kako se tome nije nadao, te kako se odavno prestao nadati. 'Ovo je velika i vrlo važna nagrada kojoj pridajem iznimnu važnost, dodao je.

Morricone i dalje radi punom parom, i to na dva projekta, drami Giuseppea Tornatorea 'Leningrad' i na krimiću Briana De Palme 'The Untouchables: Capone Rising'.
Komentari

Nema komentara.