Novi filmovi Scorsesea, Soderbergha, Wachowskih i Park Chan-Wooka - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Novi filmovi Scorsesea, Soderbergha, Wachowskih i Park Chan-Wooka

Novi filmovi Scorsesea, Soderbergha, Wachowskih i Park Chan-Wooka

Scorsese radi dox o Stonesima, Soderbergh 2 filma o Che Guevari, Wachowski 'Speed Racera', a Park sf.

i.a. 02.11.2006 0 komentara

Novi filmovi Scorsesea, Soderbergha, Wachowskih i Park Chan-Wooka

Martin Scorsese snima dokumentarac o Stonesima

Ne spava Martin Scorsese na lovorikama zbog uspjeha posljednjeg mu filma 'Pokojini'. Upravo je ovog vikenda započeo snimanje novog dokumentarnog filma o joj jednoj glazbenoj legendi – Rolling Stonesima, javlja Hollywood Reporter. Film još uvijek nema naziva, snima se pod kapom Paramount Picturesa, a premijera je najavljena za kraj 2007. godine. U središtu pažnje biti će dva koncerta s tekuće 'A Bigger Bang' turneje koji će se miješati sa starim i novim materijalima snimljenima u backstageu te brojnim intervjuima. Scorseseu će pri radu pomoći i veteran dokumentarist Albert Maysles koji je Stonese portretirao u filmu 'Gimme Shelter' iz 1970. godine.

Steven Soderbergh ne jednom, nego dvaput o Che Guevari

Dugonajavljivani Soderbergov film o Che Guevari konačno kreće u produkciju, no zbog velike količine prikupljenog materijala, odlučeno je da se rade – dva filma. Prvi bi dio, nazvan 'The Argentine', nastavio tamo gdje je stao 'Dnevnik Che Guevare' Waltera Sallesa, odnosno pokrio bi dio u kojem se Guevara družio s Castrom te kubansku revoluciju. Drugi dio, nazvan 'Guerilla', pratio bi Guevaru u New York, gdje se nakratko vinuo u pop figuru, njegov povratak u Južnu Ameriku te pogubljenje u Boliviji. Podsjećamo, u glavnoj ulozi je Benicio Del Toro, a jednu od ženskih uloga, reporterku, glumi Julia Ormond.

Braća Wachowski režiraju Speed Racera

Još jedan dugonajavljivani projekt stupa na proizvodnu traku. Filmske ekranizacije japanske animirane serije iz 60ih godina, originalnog naziva 'Mahha gô gô gô' prihvatio se Warner još sredinom 2004. kada je najavljeno da će jedan od producenta biti Vince Vaughn. U današnjoj porciji vijesti Vaughnu nema ni traga, no zna se da u priči o osamnaestogodišnjaku Speed Raceru koji voli brze automobile i utrke, te se bori protiv kriminala, akcije u poznatom Wachovski stilu neće nedostajati.

 
Bong Joon-Ho i Park Chan-Wook snimaju zajednički film

Dva najveća horor talenta Južne Koreje, Bong Joon-Ho (The Host) i Park Chan-Wook (Oldboy) udružiti će snage na zajedničkom projektu kojeg će prvi režirati, a potonji producirati – filmu 'La Transperceneige'. Radi se o adaptaciji istoimenog  francuskog romana Jaquesa Loba i Jean-Marc Rochettea, sf-u koji bilježi događaje u jednome vlaku koji služi kao posljednje utočište za potpuno oslabljenu ljudsku vrstu. Film će se snimati na engleskom jeziku, a ekipa filmaša trenutno je u potrazi za scenaristom s engleskog govornog područja.

Komentari

Nema komentara.