Johansson i Portmanova su sestre Boleyn - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Johansson i Portmanova su sestre Boleyn

Johansson i Portmanova su sestre Boleyn

Scarlett i Natalie čerupaju se i glavu gube (jedna i doslovno) za malo naklonosti Erica Bane-Henrika VIII. Film 'The Other Girl' stiže 2007.

p.h. 31.07.2006 0 komentara

Johansson i Portmanova su sestre Boleyn

Scarlett Johansson i Natalie Portman zaigrat će sestre Boleyn u filmu 'The Other Boleyn Girl', remakeu istoimenog BBC-jevog tv filma iz 2003, saznajemo s Guardiana

Priča se vrti oko intriga, trzavica, međusobnog čerupanja i mirenja dvije ambiciozne sestre, Mary i Anne Boleyn, koje su se početkom 16. stoljeća natjecale oko toga koja će prva osvojiti naklonost i krevet glavosječe Tudora, Kralja Henrika (Eric Bana) podsticane halapljivim ocem i majkom Boleyn koji su se pod svaku cijenu željeli dočepati svog komadića moći.

Mlada i već udata Mary (Scarlett Johansson) na jednom prijemu zapne za oko engleskom kralju. Nakon što je slavohlepni otac uvjeri da zanemari sve moralne, vjerske i ine skrupule, Mary poklekne i postaje Kraljeva ljubavnica rodivši mu dvoje djece. Dok se Mary oporavlja od zatočeništva u koje ju je Kralj poslao, njena sestra, zavodljiva Anne (Natalie Portman) trebala bi se brinuti da kraljevo oko ne zastrani na poprsju neke druge dvorjanke. No kralj pada ničice pred Anninim sofisticiranim držanjem i ljepotom, te mu ona ubrzo postaje ljubavnica. Nakon što Henrik dekapitira Anne, Mary ostavlja bolesne roditeljske ambicije i bježi u novi život s novom, pravom ljubavi...

Priča se bazira na romanu Philippe Gregory, koji je za potrebe filma adaptirao Peter Morgan, a redateljska palica povjerena je Justinu Chadwicku. Producenti planiraju u film utući 20 milijuna funti, a čelnik BBC Filmsa kaže kako će film izazvati veliku pozornost jer se radio i dijelu britanske povijesti koji nikad nije bio ispričan.

Komentari

Nema komentara.