Propeler Motovuna putuje u Australiju - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Propeler Motovuna putuje u Australiju

Propeler Motovuna putuje u Australiju

Sarah Watt pokupila Propeler za 'Gledaj lijevo, gledaj desno', Goran Dukić proširio Ameriku do Klagenfurta i ostali pobjednici Motowun FFa 2006.

p.h. 28.07.2006 0 komentara

Propeler Motovuna putuje u Australiju

Milena Dravić, Vilim Matula i Jasna Žalica (glavni žiri) dodijelili su glavnu nagradu - Propeler Motovuna filmu 'Gledaj lijevo desno' Sarah Watt. Film je dugometražni prvijenac australske redateljice, scenaristice i producentice animacije, a dosad je nagrađen na European Film Awardsu 2005, Toronto Film Festivalu i na festivalu u Brisbaneu iste godine.

Regionalnu nagradu Od A do A žiri u gorenavedenom sastavu dodijelio je Dukićevom zagrobnom filmu ceste 'Pizzerija Kamikaze'. S obzirom da se ta nagrada dodijeljuje filmu u regiji od Austrije do Albanije, odluka žirija zabezeknula je nešto bolje poznavatelje geografije među novinarima, ali žiri je odluku opravdao činjenicom da redatelj Dukić i snimatelj Vanja Černjul stižu iz lijepe nam naše, te humanističkim stremljenjem ka ukidanju bilo kakvih regionalnih granica. Pumf!?

*We Feed the World

Dukićev film je kod publike za dlaku prešibao ljubavnu dramu Olega Novkovića 'Sutra ujutro' i dobitnicu 'Gledaj lijevo desno' osvojivši prosječnu ocjenu 4.77 (glasalo je 170 ljudi).

Međunarodni žiri kritičara Fipresci (Hrvoje Pukšec, Jean Roy i Bojidar Manov) nagradio je film 'Mi Hranimo svijet' austrijskog redatelja Erwina Wagenhofera, (isti je dobio i nagradu Amnesty Internationala), a specijalno priznanje pripalo je 'Zaleđu' Iranca Jafara Panahija.

U kompeticiji kratkiša Motovun Online, nagrađen je film 'Prva plata' Alena Drljevića, a posebna nagrada pripala je 'Stubištu' Hanne Andersson. Za više informacija, tu je uvijek službeni site, a neformalni izvještaj o ljubimcima Motovuna, odnosno tko koga, gdje i zašto očekujte nakon posljednjeg ovogodišnjeg festivalskog tuluma, jer je nakon istog slika puuuuno jasnija:)

Komentari

Nema komentara.