Američki cenzori bi se dopisivali s roditeljima - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Američki cenzori bi se dopisivali s roditeljima

Američki cenzori bi se dopisivali s roditeljima

Ovaj tekst smiju pratiti čitatelji svih dobI, no postoje i dijelovi neprimjereni mlađim čitateljima i onima bez smisla za humor. Preporučuje se roditeljski nadzor.

s.p. 26.07.2006 0 komentara

Američki cenzori bi se dopisivali s roditeljima

Američki cenzori se vole družiti s raznim roditeljskim i moralističkim (čitaj: krščanskim) udrugama pa se zatim zajedno okupljaju pod skutima američke filmske industrije (MPAA) da propišu koji filmovi su prikladni za maloljetnike, a koji nisu.

Osim propisivanja rejtinga koji se kasnije pojavljuje u prikazima i reklamama filmova, poduzetni cenzori su odlučili djelovati preventivno. Svakog utorka MPAA će mailom slati rejtinge filmova roditeljima koji se prijave i time će očito preduhitriti klince koji idu pogledati filmove čim dođu u kina i tako smuljaju starce koji još nisu pročitali što će Salma Hayek pokazati Colinu Farrellu u 'Ask the Dust' (odgovor:sve, rejting R). Dakle, ako živite u Americi i imate više od 13 godina, otiđite na stranicu MPAA koja nudi uslugu Red Carpet Ratings i prijavite se na cenzorsku listu pa ćete lakše nadzirati svog juniora.

Prijava na cenzorsku mailing listu može biti vrlo korisna i ako nemate odgojne namjere jer možete saznati koji premijerni filmovi imaju sočne i zabranjene scene (uglavnom erotične, nasilje se u Americi tolerira). Ako vas zanima arhiva, tu je i pretraživanje po filmovima ili po rejtinzima pa tako možete provjeriti koji su filmovi pogodni za vaše klince iz vrtića i/ili škole (predikat G - 'Carsko putovanje', 'Herbie - punom brzinom', 'Polar Express').  

U Hrvatskoj baš i nema takvih interaktivnih sadržaja, ali vas zato podsjećamo i da FILMSKI.NET, uz svoj tjedni newsletter ima i dodatne sadržaje te na zahtjev izvješćuje drage čitatelje o datumu pojavljivanja najavljenih filmova u kinu/video/tv-u, a da li film sadrži nepotrebnu golotinju, sočne psovke, divlji seks, brutalno nasilje, krvavu šoru ili  bolesni humor - čitajte u našim najavama ili u recenzijama naših korisnika.

Komentari

Nema komentara.