Negledljivo, izložba Johna Watersa - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Negledljivo, izložba Johna Watersa

Negledljivo, izložba Johna Watersa

Slavni redatelj a.k.a 'Dvanaest * i Prljavo Stopalo izložio je svoje radove u njujorškoj galeriji... I opet probio granicu lošeg ukusa.

p.h. 08.06.2006 0 komentara

Negledljivo, izložba Johna Watersa

Suptilni tatica trasha, kiča, campa, schlocka i tko zna čega sve ne, John Waters, predstavio je američkom puku svoju novu konceptualnu kakicu. Radi se o izložbi 'Unwatchable' koja je u svibnju održana u njujorškoj galeriji Marianne Boesky, a njome je slavni redatelj iznio svoje viđenje svijeta i umjetnosti.

Izložio je najfriškije fotokolaže s prizorima iz suvremenosti i pop kulture, a među njima se našao i uokvireni niz portreta Clintonove mame. Waters tvrdi da ih je tamo stavio jer mu gospođa liči na njegovu omiljenu glumicu Viriniju Keeley, ali i izjavio: 'Volim Billa, ali to ništa ne objašnjava o njegovom životu. Ljudi su zaboravili njegovu majku, a ja sam ih htio podsjetiti jer mi se oduvijek sviđala'. Na podu galerije našla se i gumena zmija s monogramom koji umjetnik koristi samo za izložbe: 'Twelwe Assholes and the Dirty Foot', (Dvanaest * i Prljavo Stopalo).

'Cut/Uncut'

Michaela Jacksona i Charlesa Mansona uobličio je u dvije gumene bebe koje se na podu natječu za posjetiteljevu pažnju, a na njih iz kuta sobe laje ogromni rotvajler vezan lancem. Izložak je nazvao 'Playdate'. 'Ne znate što bi s njima, poželite ih šutnuli nogom, ili podići, komentirao je neimenovani posjetitelj. U mixu 'Cut/Uncut', kombinirao je fotografije terorističkog napada na WTC s fotkama iz jednog SF-a iz šezdesetih u kojima se leteći tanjur zabija u Washingtonsku zgradu. 'Bila je to najljepša fantazija iz moje mladosti koja više ne vrijedi s obzirom da se ostvarila, zar ne', rekao je Waters u intervjuu za Greencine.

'Playdate' i 'Looser Basket' (desno)

Prepisali smo naslove iz Watersove pseudotabloidske kompilacije 'I'm Not', pa pogledajte što baltimorski profesor misli o celebrity konceptu:
* Tom Cruise: I am not gay!
* O.J.Simpson: I am not a Jew!
* Liz Taylor: I am not black!
* Lady Di: I am not fat!
* Sharon Stone: Iam not dead!

Naslovna: 'Baldo' (Ćelavac): papir, tinta, aluminij, strugotine metala i magnet

Komentari

Nema komentara.