Greenaway oslikava Rembrandta - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Greenaway oslikava Rembrandta

Greenaway oslikava Rembrandta

Peter Greenaway napokon počinje s radom na svom novom filmu. Na redu je dugonajavljivana biografija slavnoga Rembrandta.

s.p. 22.05.2006 0 komentara

Greenaway oslikava Rembrandta

Britanski redatelj Peter Greenaway od malena je htio postati slikar. Sudbina ga je odvela u svijet filma i tamo radi vizualno jako upečatljive filmove pa nije ni čudo da trenutačno snima biografiju poznatog slikara Rembrandta, film koji smo vam najavili prije godinu i pol.

Projekt vrijedi oko 1.5 mil. eura a snimanje počinje u lipnju u Wroclawu (Poljska) koji će glumiti Amsterdam. Film je trebao biti dovršen do ovogodišnjeg Cannesa, ali je došlo do poteškoća u financiranju, no ostaje nada da će biti dovršen ove godine, kada je 400. godišnjica rođenja slikara.

Scenarij filma 'The Night Watch' bavi se izradom najpoznatijeg Rembrandtovog djela, Noćne straže, te opisom tadašnjeg kalvinističkog društva koje je zavidjelo uspješnom slikaru i preziralo ga zbog otvorenog života u grijehu, odnosno veze sa služavkom. Rembrandt po narudžbi slika Noćnu stražu u kojoj portretira svoje suvremenike i razotkriva njihove grijehe te tako ubrzava svoju propast, koja je počela osobnom tragedijom u kojoj je izgubio suprugu i troje djece.

Obožavateljice Mr. Darcyja iz najnovije verzije 'Ponosa i predrasuda', Matthewa MacFadyena, mogu se veseliti jer će najvjerojatnije on glumiti Rembrandta iako se u toj ulozi spominje i ime Martina Freemana ('Vodič za autostopere kroz galaksiju'), suprugu će glumiti Sarah Polley, a ljubavnicu Minnie Driver.
Komentari

Nema komentara.