Mr. Felicity režira Star Trek - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Mr. Felicity režira Star Trek

Mr. Felicity režira Star Trek

Star Trekiji ulaštite fazere, modulirajte kose i našiljite uši!!! Paramount Pictures vam priprema veliko iznenađenje u režiji J. J. Abramsa.

p.h. 24.04.2006 0 komentara

Mr. Felicity režira Star Trek

Tri godine nakon što je izašao zadnji iz ciklusa 'Star Trek' filmova, relativno neuspio 'Star Trek: Nemesis', popularna sci fi saga se nastavlja. Kako saznajemo s Reutersa, Paramount Pictures je upravo otkupio prava na 11. po redu dugometražni 'Star Trek', a redateljevanje je  povjereno J. J. Abramsu ('Felicity', 'Alias') čiji 'Mission Impossible 3' upravo kreće u američku distribuciju.

Abrams je zadužen i za scenarij, a u sklapanju istog pomoći će mu Alex Kurtzman i Roberto Orci, koscenaristi 'MI:3'. Vijesti o castu zasad nema, te se o ulogama Kapetana Kirka Spocka zasad samo nagađa, no jedno je sigurno: to neće biti William Shatner (ex Kirk) i Leonard Nimoy (ex Spock) kojima se bliži osamdeseta.

Radnja se bazira na ranim danima Trekovaca Jamesa T. KirkaMr. Spocka, njihovom upoznavanju na akademiji Starfleet i prvom zajedničkom svemirskom misijom. Dakle, teleportiramo se u 2230, kad su obojica rođeni, odnosno u 2262, kad su se upoznali i kad je zapravo započela radnja originalnog 'Treka' Genea Roddenberrya.

Iako filmski 'prequeli' koji premotavaju radnju u formativne godine popularnih junaka, kao što je slučaj s Nolanovim 'Batman Početkom', zadnja tri 'Rata zvijezda' koji prate formiranje Dartha Vadera, ili predstojećim 'Superman Returns' kod zadrtih fanova nisu baš omiljeni jer ugrožavaju autohtonost omiljenih im likova, reakcije militantnih Trekija s aintitcoola i startrek.coma zasad su pozitivne. 'Bolje išta nego ništa', jauču.

Film bi na kino platnima trebao zasjati 2008., a s obzirom na žeđ milijuna Trekija diljem svijeta kao i na činjenicu da su 'Zvjezdane staze' najtvrdokornija i najžilavija filmska saga poslije Jamesa Bonda koja je u 10 dugometražnih ostvarenja od 1979. ostvarila profit veći od 1 milijarde $ i zaživjela u četiri sezone (726 TV epizoda), J. J-u uspjeh ne gine.

Komentari

Nema komentara.