Todd Haynes ne odustaje od Dylanove biografije - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Todd Haynes ne odustaje od Dylanove biografije

Todd Haynes ne odustaje od Dylanove biografije

Snimanje megakompleksne Dylanove biografije već je probilo sve rokove. Scenarij je pečen, a snimanje počinje ovo ljeto u Rumunjskoj.

p.h. 07.03.2006 0 komentara

Todd Haynes ne odustaje od Dylanove biografije

Dugometražnog Todda Haynesa nismo vidjeli od uspješnog, Douglasom Sirkom inspiriranog 'Daleko od raja' iz 2004. U međuvremenu je izašla i kompilacija 'Corporate Ghost' s dvadesetak spotova 'Sonic Youtha' nastalih od 1990. do 2002, a u grupici redatelja istih (Tamra Davis, Spike Jonze, Richard Kern, Harmony Korine, David Markey, Lance Bangs) našao se i Todd. 

Priča o tome da Haynes nastavlja koketirati s muzikom i to s biografijom Roberta Zimmermana a.k.a Boba 'I'm Not There' Dylana procurila je još 2004. godine, a proces se odužio, saznajemo s BBC – a, zbog Haynesova nekonvencionalnog pristupa snimanju i zbog činjenice da se film bavi s nekoliko različitih razdoblja Dylanova života, a ambiciozna glumačka postava uključuje imena poput Christiana Balea, Richarda Gerea, Colina Farrella, Cate Blanchett i Julianne Moore. Haynes je zbog pregolemih redateljskih apetita scenaristički posao dosta rastegnuo, a sad je sve navodno gotovo, pa snimanje počinje ovoga ljeta u Rumunjskoj.

Dylanovu transformaciju iz folk pjevača preko angažiranog kantautora do rock legende koja je trajala od 1961. do 1966. zabilježio je i Martin Scorsese u dvjestotinjak minuta dokumentarca 'No Direction Home: Bob Dylan' koji je na nedavnoj dodjeli Grammya pobrao nagradu za najbolji dugometražni video uradak.

Komentari

Nema komentara.