Jesu li odrasli plodovi ratnih silovanja? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Jesu li odrasli plodovi ratnih silovanja?

Jesu li odrasli plodovi ratnih silovanja?

I kako im je? Pitanjem se pozabavila bosanska redateljica Jasmila Žbanić u igranom filmu 'Grbavica', koji premijeru ima na Berlinaleu 2006.

filmski.net 27.01.2006 0 komentara

Jesu li odrasli plodovi ratnih silovanja?

Austrougarsko carstvo je na zalasku, a židovska obitelj Sonnenschein/Sors polako stiće svoj ugled i bogatstvo. Glava obitelji je sudac i veliki patriot, koji strada već u početku antižidovske kampanje. Njegov sin, kako bi što lakše uspio u karijeri, preobraćuje čitavu obitelj na kršćanstvo. Nastupa na Olimpijskim igrama, osvaja za  zlatnu medalju za Mađarsku te postaje nacionalni heroj. Bez obzira na svu slavu i uspjeh, ne uspijeva izbjeći sudbinu milijuna Židova ubijenih za II. svjetskog rata, pa i on završi u jednom od brojnih logora te biva ubijen pred očima sina.

Sin Ivan preživljava rat. Izbjegao je nacističkim krvnicima, ali ni staljinisti koji su ih zamijenili na vlasti, ne gledaju blagonaklono na njegovo podrijetlo..


Čitav film, kroz tri generacije, nosi Ralph Fiennes preuzimajući ulogu djeda, oca i sina, koji su svaki na svoj način, s vlastitim kompleksnim karakterima, žrtve svoga vremena i političke situacije u kojoj su se našli.

Komentari

Nema komentara.