Burton, Depp i ekipa ponovo u mračnim pričama - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Burton, Depp i ekipa ponovo u mračnim pričama

Burton, Depp i ekipa ponovo u mračnim pričama

Depp kao brico Sweeney Todd u Burtonovoj novoj koljačini, Sam Raimi adaptira Terryja Pratchetta, Adrian Brody vidi se u novom Batmanu, u Jockerovom odijelu.

filmski.net 10.01.2006 0 komentara

Burton, Depp i ekipa ponovo u mračnim pričama

Filmska godina 2006. počinje s nekoliko najava suradnji koje će obradovati sve ljubitelje mračnih Burtonovih kadrova i Johhnyja Deppa, omiljene mu muze, Sama Raimija i glumca, glazbenika, modela, a potom i oscarovca - Adriena Brodya.

Tim Burton i Johnny Depp udružit će svoju genijalnost i ljepuškasto lice, izgleda, i po šesti puta. Ako su glasine koje kruže internetom istinite, mračni tandem surađivat će na ekranizaciji krvavog triler mjuzikla Stephena Sondheima ''Sweeney Todd, The Demon Barber of Fleet Street'' (naslovna), čiji brodvejski revival trenutno ubire pozitivne kritike.

Priča se bazira na događajima iz osamnaestog stoljeća za koje se još spekulira jesu li stvarni ili ne, pripovijeda o brijaču koji (kako bartonovski) kolje svoje mušterije i prosljeđuje ih susjedu koji ima piteriju... Što se u konačnici događa s njihovim tijelima, već pretpostavljate. Sweeney Todd je jedan od najbizarnijih likova ikad, a u svijetu anglofonih baba - roga komotno može stajati rame uz rame s Jack the Ripperom i Burkeom & Hareom.\r\n

Sam Raimi, redatelj ''Spider Mana'' (ali i ''Evil Deada''), baca se na režiranje ''The Wee Free Mana'', adaptacije bestselera britanskog dječjeg spisatelja Terryja Pratchetta. ''Wee Free Men'' iz 2003. opisuje život devetogodišnje djevojčice koja se zaputi u paralelni svijet kako bi ''spasila'' svog brata kojeg je otela zla vila. Naravno, ima i pomoćnika u vidu sićušne alkoholu sklone kreature koja nosi kilt i psuje na škotskom, naravno. Sony Pictures Entertainment otkupio je prava na Pratchettovo djelo i uposlio već iskušanu scenaristicu Pamelu Pettler (''Monster House'', ''Corpse Bride'') da si da oduška.

Ako se pitate gdje se trenutno nalazi i u kakvim je planovima egzotična slatkica Adrien Brody, evo kratkog painkillera. Pijanist je izgleda bacio oko na ulogu Jokera u navodnom novom nastavku Nolanovog nastavka (odnosno pred-nastavka) sage o čovjeku šišmišu ''Batman Begins''. I kaže da bi taj lik u njegovoj izvedbi mogao biti još strašniji i deformiraniji. Mi se nadamo da ne namjerava nadmašiti Nicholsona, a ujedno smo i sretni jer to znači da sigurno neće glumiti Batmana.
Komentari

Nema komentara.