Zanimljivi redatelji kuhaju nove priče - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Zanimljivi redatelji kuhaju nove priče

Zanimljivi redatelji kuhaju nove priče

The Three Stooges, komedija braće Farelly, Wanted, 1. američki film Rusa Timura Bekmambetova, Helo, ekranizacija pop igrice u rukama je Guillerma del Toroa.

filmski.net 20.12.2005 0 komentara

Zanimljivi redatelji kuhaju nove priče

Peter i Bobby Farrelly najavili su svoj naum da se pozabave trojcem Stooges još prije dvije godine, no pokazalo se da im ideja i nije lako probavljiv zalogaj za filmska studija jer su od najave do sada stigli su tek do dva imena koja žele za uloge Moa, Larryja i Curlyja, a to su već spominjani Benicio Del Torro (Moe) i novi kandidat Jeff Daniels (Larry). 'Želimo napraviti Stoogiese već godinama, ali je to vrlo zeznut film za napraviti, no većina naših najboljih filmova je to bila. Danas nema ništa slično na tržištu pa su studiji vrlo zbunjeni što s tom pričom.', ispovijedio se Peter za IGN FilmForce. Dok čekamo na imena trećeg Stoogesa i glavne glumice, te sam početak produkcije, od braće stižu komedije 'The Heartbreak Kid' (redateljsko-scenaristički im uradak) i 'The Ringer' s Johnnyjem Knoxvilleom (producentski upliv).

Kazahstanac Timur Bekmambetov iznenadio je i naša kina s ruskom sf pričom 'Stražari noći' kojom je na domaćem box officeu upisao cifru od 16 milijuna $$ zarade, informacija još više dobiva na značenju ako znamo da niti jednom filmu prije njega nije uspjelo doći do brojke od dva milijunčića $$. Ništa čudno da su ga stoga braća Ameri, odnosno Universal Pistures, zapikirali za redateljevanje ekranizacijom strip serijala Marka Millara 'Wanted' (naslovna), prenosi Variety. Glavni lik serijala slabašni je administrativni radnik koji otkrije da mu je otac najzločestiji svjetski neprijatelj, a nakon njegove je smrti regrutiran i treniran da zauzme istu poziciju. Scenarijem se trenutno bave Derek Haas i Michael Brandt poznatiji po radu na filmu 'Prebrzi i prežestoki', no od redatelja još čekamo dva nastavka iz trilogije noći ruskoga pisca Sergiea Lukyanenka , 'Stražare zore' i 'Stražare dana'.

Guillermo del Toru je glede ekranizacije popularne igrice 'Halo' (13.8 milijuna prodanih primjeraka i 600 milijuna $$ zarade) prišao sam producent Peter Jackson s ponudom da se na projektu okuša u svojstvu redatelja. Cijelu sagu oko ekranizacija gejmerskih poslastica pratili smo i mi na FILMSKOM, pa se slobodno podsjetile klikom ovdje za sitno starije informacije, te ovdje za nešto novije. Dilema je trenutno sljedeća; kako je del Toru zaista stalo do kompletiranja nastavka 'Hellboya', 'Halo' bi trebao pričekati malčice. No, ah ti 'no i ali', nije zatvorena financijska konstrukcija za kreaturu Mike Mignole, pa se time prolongira i datum početka snimanja, a pitanje je da li je Jackson baš tako jako zagrizao za Guillerma u redateljskoj stolici. Kako bilo, budite bez bojazni da vas o tome nećemo obavijestiti.

Komentari

Nema komentara.