Mostarci devastirali kip Brucea Leeja - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Mostarci devastirali kip Brucea Leeja

Mostarci devastirali kip Brucea Leeja

Natjecali se BiHovci tko će prije postavit kip Legende, oni ili Honkožani. Jašta da su pobijedili za jedan dan, ali su ga sugrađani uništili nakon samo nekoliko sati.

filmski.net 28.11.2005 0 komentara

Mostarci devastirali kip Brucea Leeja

Postavljanje kipa Brucea Leeja u Mostaru, u susjednoj BiH, povlačilo je za sobom od samoga početka same neke sitne čarke i nevolje; pa tko će raditi kip, pa gdje će stajati, pa prema kuda će gledati…. Sve su se te boljkice sanirale, naposlijetku je mladi hr kipar Ivan Fiolić napravio finalnu verziju Bruce Leeja u legendarnom borbenom stavu u visini od 168 cm, svi su se dijelovi izlili u zagrebačkoj ljevaovici, prekrili kičastim zlatnim završnim filmom, dopremili u Mostar, okrenuli prema sjeveru, da se ne bi ljutili niti muslimanski niti hrvatski stanovnici grada, i svečano otkrili u gradskom parku na Leejev 65. rođendan.

Plemenita namjera začetnika ideje postavljanja spomenika Bruceu Leeju, Mostaraca Nina Raspudića i Veselina Gatala, kako bi odgovorili na etničku podjelu grada na Neretvi, doživjela je još jedan udarac nakon samo nekoliko sati 'života u miru'. Prvi kip Bruce Leeja na svijetu (nevjerovajto, ali istinito!) vandaliziran je, oštećene su mu nunčake. Policija je napravila očevid, no nije poznato tko su počinitelji.

Nekoliko sati kasnije….. na drugome kraju planete.
Hong Kong je, na 65. rođendan kung fu majstora i filmske zvijezde Bruce Leeja, odlučio postaviti prvi kip u sjećanje na njega. Čekalo se cijele 32 godine ne bi li se to desilo. I desilo se, ali ne prije no što su to napravila, a potom i uništila susjedna nam braća. Otkrivanje spomenika na Aveniji slavnih vrhunac je tjedan dana dugog festivala posvećenog gospodinu Leeju, a nazočili su mu, pored velikog broja obožavatelja, i majstorov brat i sestra.

naslovna fotka lijevo mostarski je kip, desno honkoški.

Komentari

Nema komentara.