Park Chan-wook u zaletu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Park Chan-wook u zaletu

Park Chan-wook u zaletu

Za one koji ga ne poznaju: pogledajte brzo 'Oldboya', a za to vrijeme čitajte o velebnom majstoru trilera na istočnjački: sprema nam dva nova projekta.

m.n. 06.07.2005 0 komentara

Park Chan-wook u zaletu

Park Chan-wook, čovjek istočnjačke provenijencije (ah bože moj, ipak je iz Južne Koreje) kojeg vam ne tako davno predstavismo kao koautora horor omnibusa '3 Extremes' (on potpisuje najstrašniji dio, 'Cut') ovih je dana pretrpan novim projektima. Naime, u punom su jeku pripreme za premijerno prikazivanje njegova trilera 'Sympathy for Lady Vengeance' (naslovna) koji je logični slijed Chan-wookovih dosadašnjih naslova 'Sympathy for Mr. Vengeance' te 'Oldboya' – poveznica: tematika osvete.

Budući da smo mi na ovog dotičnog gospodina sasvim slabi i, priznajemo, neobjektivni, moramo vam ukratko ispripovijedati radnju njegovog novog trilera. Lee Geum-Ja, 19-godišnjakinja, završi u zatvoru zbog otmice i ubojstva djeteta umjesto svog pomagača Baeka, da bi postepeno shvatila da ju je isti izdao. Vrijeme u zatvoru koristi za pažljivo planiranje osvete do najminucioznijih detalja. Kada nakon 13 godina izađe, uz pomoć svojih bivših cimerica iz ćelije (koje je uvjerila da je dobra dušica), odlučuje Baeku zakuhati jednu gorku kašu.

Khm, khm... ako se priberemo, priznat ćemo vam da je poticaj za ovaj tekst najava novih Chan-wookovih projekata. Naime, čovjek kojeg u rodnoj Južnoj Koreji često smatraju s jedne strane arogantnim i previše samouvjerenim, a s druge strane sinonimom za čudo od redatelja, ovih je dana potišten zbog velikih očekivanja obožavatelja i filmske javnosti općenito, najavio da će se u bliskoj budućnosti pozabaviti jednom dramom koju će financirati CJ Entertainment, dok bi se nakon toga trebao primiti ni više ni manje nego vampira.

Drama pod naslovom 'I'm a Cyborg, but It's OK' je priča o mladoj djevojci (u njegovim su filmovima curke uvijek prekrasne!) koja završi u mentalnoj instituciji zbog vjerovanja da je cyborg, prenosi Comingsoon. Inače, Chan-wook je poznat kao redatelj koji sve tajne scenarija (ali i fotke i materijale iz filmova) čuva do samog kraja, kako bi postigao što veći efekt iznenađenja. O vampirima tako nije ništa otkrio, dok je planirani film o korejskoj Revolucionarnoj stranci odgodio zbog česte cenzure u rodnoj mu Koreji.
Komentari

Nema komentara.