Matanić po AIDSu, a Nola po neplodnosti - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Matanić po AIDSu, a Nola po neplodnosti

Matanić po AIDSu, a Nola po neplodnosti

Hrvatski su se redatelji prihvatili posla. Matanić će se pozabaviti pričom mladića zaraženog AIDSom, a Nola problemom neplodnosti jednog bračnog para.

i.a. 14.06.2005 0 komentara

Matanić po AIDSu, a Nola po neplodnosti

Dalibor Matanić, mladi, talentirani&plodni hrvatski redatelj (pročitaj interview), počinje sa snimanjem novog filma, srednjemetražnog igranog uratka imena 'Volim te'. Prvi je to film kojeg se uhvatio nakon fenomenalne ljubavne drame '100 minuta Slave', nažalost nedovoljno gledane u domaćim kinima, čini mi se spletom nesretnih okolnosti, početnih nerazumljivo loših kritika koje su se zaista i laicima činile poput osobne osvete te sramotno male promocije. Što je još čudnije ako znate da je film producirala i HRT i ako se sjetite kolikom se pompoznošću najavljivala Vrdoljakova 'Duga (pre)mračna noć'….

Otrcano, ali istinito – život ide dalje. 'Volim te' govori o mladom čovjeku koji se slučajno zarazio AIDSom, a nakon što su ga tako bolesnoga odbacili bližnji, opasni virus je namjerno počeo širiti ulicama Zagreba. Matanić, ujedno i scenarist filma, naglašava da je izuzetno uzbuđen oko snimanja jer mu je davna želja snimiti film o svojoj tzv. 'Generaciji 2000'.

Snimanje je počelo 11. lipnja u Zagrebu. Sa redateljem je iza kamere dobro uigrana ekipa: Branko Linta (direktor fotografije), Tomislav Pavlic (montažer), Željka Burić (scenografkinja), Jura Ferina i Pavle Miholjević (glazba), a ispred kamere Krešo Mikić u glavnoj ulozi, Nataša Janjić, Ivana Roščić, Zrinka Cvitešić, Ivana Krizmanić, Leon Lučev, Bojan Navojec i još neka nova gumačka imena. Premijera je najavljena za 01. prosinca, Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a.

Lukas Nola se pak nakon, recimo, eksperimentalnog rada 'Krađa' okrenuo televizijskom filmu, kriminalističkom 'Ne pitaj kako!' koji krajem tjedna kreće sa snimanjem u zagrebačkom Kerestincu. U centru je priče bračni par koji se hvata u koštac s problemom neplodnosti, a cijelu će situaciju dodatno 'podbočiti' šareno društvo humoristično ocrtanih likova iz polusvijeta novog hrvatskog podzemlja.

U glavnim je ulogama poznati hr ljubavno-glumački par Bojana Gregorić&Enes Vejzović, slijede redateljeva supruga Barbara Nola, kućni prijatelj Leon Lučev, Dražen Kuhn, Bojan Navojec, Ivo Gregurević, Ana Begić, Barbara Prpić, Filip Nola, Živko Anočić, Jasmin Telalović..

Komentari

Nema komentara.