Here's to you Mrs. Robinson - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Here's to you Mrs. Robinson

Here's to you Mrs. Robinson

Anne Bancroft, teta koja se proslavila ulogama gospođe Robinsonu 'Diplomcu' i učiteljice Hellen Keller umrla je u 73. godini.

m.n. 08.06.2005 0 komentara

Here's to you Mrs. Robinson

Iako nam posljednji pozdravi baš i nisu neki hit, možemo si koji put dopustiti pokoji, kako bi rekao Jergović, ćeif. Jučer je u New Yorku, u 73. godini, nakon dugogodišnje borbe s rakom umrla Anne Bancroft, dobitnica Oscara, Emmya i Tonya, širem publikumu poznatija kao kultna i opjevana gospođa Robinson.

Bila je pet puta nominirana za Oscara, osvojila ga je samo za ulogu učiteljice Hellen Keller u filmu 'Miracle Worker' (1962), dok joj je za ulogu u 'Diplomcu' (1967) promakao. U mnogim je intervjuima u poznijoj dobi izjavljivala da ju je fama oko uloge gospođe Robinson često izluđivala, jer je zasjenila mnoge druge njezine izvedbe (glumila je čak u 65 filmova) koje su također za pohvaliti.

Bilo kako bilo, rečenica koju joj je uputio Dustin Hoffman: 'Mrs. Robinson, you are trying to seduce me. Aren't you?', ostat će zapisana u analima filmske povijesti. Kako vrijedi ona, o mrtvima sve najbolje, svoje je rekao i Mike Nicols, koji potpisuje 'Diplomca', navodeći u svojoj izjavi da je Bancroftovu od mase drugih umjetnika izdvajala senzibilnost, smisao za humor, mudrost i otkačenost. Sapienti sat.

Komentari

Nema komentara.