Da Vincijev kod razbija Tom Hanks - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Da Vincijev kod razbija Tom Hanks

Da Vincijev kod razbija Tom Hanks

Bilo je logično da će se bestseler 'Da Vincijev kod' kad-tad probiti do velikog platna. Ron Howard i Brian Grazer za glavnu ulogu pregovaraju s Tomom Hanksom.

m.n. 15.11.2004 0 komentara

Da Vincijev kod razbija Tom Hanks

Samo je bilo pitanje vremena kada ćemo intrigantne priče o povijesti kršćanstva i razne spekulacije oko fenomenalnog bestselera Dana Browna 'Da Vincijev kod' gledati u filmskoj verziji. Knjiga o kojoj svi pričaju, ako je nisu čitali, uskoro će, ne silazi s top lista, a sigurno ste čuli, još se i pojavila knjiga koja se bavi dekodiranjem baš tog slavnog djelca. Stvari se zahuktavaju i novo je da će najvjerojatnije Tom Hanks (ako pregovori dobro ispadnu) glumiti glavnu ulogu u filmu za čija je prava Sony još tijekom 2003. iskeširao čak 6 milijuna dolara.

Hanksova stara ekipa, redatelj Ron Howard i producent Brian Grazer, s kojima je već surađivao (i vizije ostvarivao) na filmovima 'Splash' te 'Apollo 13', baš su njega napikirali za ulogu globetroterskog znanstvenika Roberta Langdona. Howard je za Newsweek izjavio da je Toma predivno (ako ne i seksi) gledati kako misli, a iako se Da Vincijev kod prodaje sam po sebi, upravo je Tomica boy onaj mali touch koji će ulozi Langdona dati apsolutni legitimitet.

Hanks bi tako trebao biti profesor simbolog koji će otkriti tajnu Svetog grala. Priča će nas ovaj put odvesti u Pariz gdje će naš profica biti pozvan da vidi brutalnu scenu ubojstva u Louvreu, a taj će mrtvac biti samo vrh ogromne sante leda. Mic po mic slijedit će legendu koja će otkriti pravu povijest samog Isusa Krista pa čak i njegov navodni brak s Marijom Magdalenom. Knjiga je podigla prilično veliku prašinu, kao što pretpostavljate, u kršćanskim i teološkim krugovima, a u svakom slučaju čini se da će film biti pravi adrenalinski blockbuster.

Glavni mozgovi i ekipa su si uzeli vrijeme za casting glumaca i baš žele to raditi picajzlasto; planiraju angažirati strane glumce za likove koji su i prema knjizi stranci. Za sad su samo otkrili da je u užem krugu glumaca koje žele i Jean Reno, a snimanje bi trebalo početi sljedeće godine.

Komentari

Nema komentara.